De hoogtepunten uit Italie van deze week - Online versie
Goed nieuws uit Italie
Beste Lezer,

Het spijt me maar de nieuwsbrief is wat laat vandaag. Dat komt ook doordat mijn hoofd half bij de Amerikaanse verkiezingen zit. Ik heb iedereen verteld dat ik de uitslagen niet wil horen tot het moment dat ze vast staan, maar dat blijkt moeilijker dan ik dacht. Als halve Amerikaan heb ik gestemd, op Biden. In Italië zijn de meeste mensen verbijsterd hoe we (de Amerikanen in dit geval) het zover hebben kunnen laten komen. Ik heb er meestal maar één zinnig woord voor en dat is :"Berlusconi!", en als Trump er nog een keer in slaagt te winnen, blijft mijn antwoord uiteraard onveranderd. Wie trouwens tijd over heeft zou eens kunnen afstemmen op de Netflix documentaire My Way over Berlusconi, ik heb er ongeveer 30% van kunnen verteren. Veel beter was de Engelstalige podcast 'Bunga Bunga' waar ook nog iets van humor in zit.        
Foto boven : San Fruttuso aan de Ligurische Kust
 
Aan het eind van deze week mag je onze  Truffel Special verwachten met een top exclusief interview  met
Luigi Ciciriello van Restaurant La Truffe Noire in Brussel van de hand van geschreven door Martine Godefroid. Een culinair icoon van wereldklasse, wie hier ooit het geluk heeft gehad aan tafel te mogen schuiven zal dit kennen als de utopie van de culinaire truffel.   

De Engelstalige Reisgids over Ligurië is inmiddels klaar, alles staat in de startblokken voor de publicatie die op 27 november zal plaatsvinden. Op BlackFriday  vanaf 00.00 uur (27/11)  krijg je 40% korting op de gidsen met de kortingscode BLACKFRIDAY. Zet het alvast in de agenda.  

Groeten uit Genua, 
Elisabeth 
Dolcevia.com
D E Z E W E E K
Ontmoeting met Luigi Ciciriello, maître de maison van Restaurant La Truffe Noire in Brussel
Op een zonnige septembermiddag rijd ik naar La Truffe Noire in Brussel voor een ontmoeting met Luigi Cicirello, de in gastronomisch België en ver daarbuiten gekende truffelspecialist.  Corona indachtig, ontvangt Luigi me met een gezellig en kameraadschappelijk elleboogje en nodigt hij me uit in de tuin waar we de mondkapjes afnemen en onmiddellijk gezellig beginnen te keuvelen bij een zalige verwenkoffie: een echte Italiaanse espresso met een keuze aan mini-zoetigheidjes die zelfs op deze warme dag heerlijk smaken.
Lees meer
Amerikaanse verkiezingen in California, een dorp aan de Toscaanse kust
Had Corona geen roet in het eten gestrooid, dan hadden we dinsdagmorgen om 10 uur al kunnen weten hoe La California had gestemd in de Amerikaanse presidentverkiezingen. La California ligt aan de westkust, van Italië dan. Het dorpje van 1500 zielen had de telling snel voor elkaar kunnen hebben, zoals dat bij alle verkiezingen sinds 2004 gebeurde.
Lees meer
Uitzicht op de Baai
Hotel Capo La Gala Gelegen in het stadje Vico Equense tussen Monte Faito en de zee, het juweeltje van het schiereiland Sorrento. Met een eeuwenoude geschiedenis en een belangrijk artistiek erfgoed kenmerkt de plaats zich door een voortreffelijke culinaire traditie.
Lees meer
Covid-19, update 4 november
(update 4 november 2020) De nieuwe maatregelen zijn bedoeld zijn om een volledige nationale lockdown te voorkomen, waaronder de capaciteit van het openbaar vervoer met 50 procent zal verminderen, winkelcentra in het weekend zullen sluiten, musea worden volledig gesloten en alle middelbare scholen gaan over op afstandsonderwijs. 
Lees meer
R E C E P T E N
Deze klassieker Spaghetti Aglio, Olio, Peperoncini is echt tijdloos. Wat is er beter dan een eenvoudige pasta maaltijd, een glas wijn en goede vrienden. 
 
Pasta alla Norma is een van de bekendste streekgerechten afkomstig uit Sicilië. Het wordt met verse ricotta of met gezouten ricotta gemaakt. 
 
Ik kan er niet meer omheen. De Amatriciana pasta of zoals ze hier zeggen Matriciana is een trending topic. De laatste weken staat het op mijn netvlies gebrand...
 
Wat is het geheim van deze heerlijke saus, vraagt mijn dochter, wat heb je er door gedaan? Niks bijzonders eigenlijk, antwoord ik haar, het heeft alleen heel...
 
Steun ons door dit te delen met je vrienden en kennissen
 
We zijn dankbaar dat je ons nieuws volgt!
 
Uitschrijven | Online Versie