Tips en nieuws voor leden van de LBL ´Logeren bij Landgenoten´ club. Bekijk online
Verdien 15% commissie op de verkoop van onze nieuwe kookboek uitgave
Beste Lezer

Een maand is voorbij en als het goed was zouden we nu midden in het hoogseizoen zitten, de handen vol met gastheer en gastvrouw spelen voor onze gasten. Maar niets is zoals het was, het went wel, maar de vraag waar de volgende rekening van betaald moet worden is voor velen nog niet opgelost. 
Het project ´Logeren bij Landgenoten´ heeft wel degelijk zin gehad. Er zijn steeds meer mensen die de FB pagina weten te vinden en onze tagpaginas op de website worden ook goed bezocht.
Lees ook ons artikel over de opkrabbelende economie vooral in de toeristische sector vooral voor het najaar, opwekkende geluiden van de ENIT
Met vriendelijke groet uit Genua
Nelleke Pruijs
Dolcevia.com
Over pasta gesproken, ik kan jullie een commissie (15%) laten verdienen op ons nieuwe kookboek ´PASTA & RISOTTO kookboek van Dolcevia´. Als je het leuk vindt om dit aan je klanten aan te bieden, stuur ik je een gratis exemplaar en een linkcode, zodat je automatisch commissie van de  door jou verkochte boeken ontvangt. De link kun je overal promoten op sociale media of op de website. Het werkt allemaal heel simpel. Je hebt er een Paypal account voor nodig en een account bij Gumroad (beide zijn gratis).
Wil je meedoen? Reply dan gewoon op deze mailof zend een mailtje naar elisabeth@dolcevia.com .
Pasta & Risotto kookboek van Dolcevia
De hernieuwde uitgave van het Dolcevia Pasta & Risotto kookboek. Wil je het helpen verspreiden vraag dan een supercode bij ons aan.
 

Bron: ENIT Rome.  We verwachtten een slechte zomer en een beter najaar voor het toerisme in italie maar nu zijn al 79 % van online hotelkamers uitverkocht. Italie verliest ook minder GDP dan andere landen. Vooral Rimini, RAvello, Cavallino-Treporti, de Cilento in Campania en de Salento in Puglia doen het uitstekend.  Bergtoerisme maakt een sprong naar 84% bezetting bijna op gelijke voet met Frankrijk.

Kom je in aanmerking voor de nieuwe 110 Superbonus?
Er is veel interesse in de 110 Superbonus voor energiebesparende renovaties, waarover we in de laatste nieuwsbrief schreven en waarover we ook een artikeltje hebben geplaatst op onze website. Het kan geen kwaad om eens te informeren of je hiervoor in aanmerking komt. Iedereen die in Italië belasting betaald komt er in principe voor in aanmerking.
 

Een supersubsidie van 110% is mogelijk voor iedereen die zijn huis in Italië wil aanpassen.

Luchtvaart
KLM is ondanks de staatssteun toch nog van plan om 4000 banen te schrappen, en dat zal betekenen dat de minder rendabele routes worden opgeheven. Ook Ryanair is nog lang niet terug naar het routenetwerk van voorheen. Ze hopen in september weer op 70% te zitten. Vliegprijzen zullen ongetwijfeld gaan stijgen. Volotea biedt binnenlandse vluchten aan voor €9 die tot eind december gratis gewijzigd mogen worden.
 
Nieuwe campagne voor het najaar
Met jullie hulp kunnen we voor het najaar een nieuwe campagne opzetten. Laten we nu al samen denken hoe we Nederlanders en Vlamingen kunnen wijzen op alle mooie dingen die er te doen en te zien zijn in september en oktober. Vertel me in een paar regels wat er bij jullie te doen is in de herfst! 
 
Hebben jullie deze maand al een artikeltje van de Dolcevia website gepromoot bij jullie contacten, zoals was afgesproken? Hier volgen wat ideeën.
 
Portonovo heeft maar één permanente inwoner. Het dertigtal vakantiewoningen verscholen in het bos zijn van Italianen die hier alleen zomers komen. Er zijn wat meer hotels, B&B, verschillende restaurants, bars en campings verderop langs de kust. Dit is een geliefd gebied voor windsurfers en paragliding, door de bijna altijd aanwezige wind. Er zijn ook veel panoramische punten waar je een geweldig uitzicht hebt. 
 
Dichtbij het Lago Maggiore ligt het Nationaal Park van het Val Grande, de grootse échte wildernis van Europa. Val Grande ligt in de provincie Verbano-Cusio-Ossola en de rivieren in het gebied voedden de Po rivier. Het ligt tussen de vallei van Vigezzo in het noorden, de Cannobina vallei in het noordwesten, de vallei van Ossola in het zuidwesten en het Lago Maggiore in het zuidoosten en bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen. Hou je van stilte en kun je tegen eenzaamheid dan is Val Grande een plek om te genieten. 
 
De pino Loricato op een kale rots, markant zwart tegen een grijze lucht, het icoon van het Pollino N.P. in Basilicata en Calabrië. Het Pollino nationaal park wordt niet aangeprezen om haar lieflijkheid en tegemoetkomend leek het ook niet te zijn, ik kreeg de indruk van een onheilspellend landschap dat guur, onaangenaam en vooral verlaten was. Mijn gids maakte het er trouwens niet beter op. Maar eerlijk gezegd had ik het beetje gehad met die eeuwige blauwe lucht en witte zandstranden die ik, na Matera, tot nu toe had gezien in Basilicata, ik wilde wel eens wat anders. Een dag later zat ik een 4WD en reed ik het onbekende tegemoet.
MEER WETEN OVER DOLCEVIA.COM?
 
Uitschrijven | Bekijk onlineView in browser