Pas op vallende bomen in Rome, koop nu het Pastakookboek met korting. Online lezen
Goed nieuws uit Italie
Beste Lezer,

Zal een tweede golf Italië overslaan? Wij duimen ervoor, en als het aan het gedisciplineerde Italiaanse volk ligt, zou dat best eens kunnen. Nergens ter wereld, met uitzondering van Japan en Korea misschien, worden de coronavoorschriften zo goed nageleefd. Behalve door een enkele ´toondove´ bariton die beweert dat hij niet gemuilkorfd door het leven wil gaan en dat hij zich vernederd voelde door zijn quarantaineplicht. Hij bracht zijn mening luidkeels op een feestje waar ook onze vriend Salvini aanwezig was. We hebben het hier over niemand minder dan Andrea Bocelli. 
 
En pas op voor vallende bomen als je Rome bezoekt. Ik waarschuw je maar, want vanochtend reed een nietsvermoedende Romeinse naar haar werk maar belandde in het ziekenhuis toen een van de bomen op het Piazza Venezia plots en zonder hulp van buitenaf zoals een storm bv., omviel en op zijn auto terecht kwam. Je ziet dat ook niet aankomen natuurlijk. De gewaardeerde mevrouw burgemeester van Rome had dat wel kunnen zien, want die kijkt er op vanuit haar kantoor. 
Foto: La Repubblica
Foto:
Nergens zo druk als in de bouwwereld momenteel, nu de regering haar 110% subsidie voor bouwprojecten heeft gelanceerd. De wet werd ongeveer 2 weken geleden aangenomen (en wordt eerstdaags in het Staatsblad gepubliceerd) en sindsdien staat de telefoon niet stil, iedereen wil er gebruik van maken nu je zelf niets hoeft voor te financieren. Vroeger was het zo dat een bouwsubsidie werd betaald door een tienjarige belastingaftrek. Zoals het nu gaat worden nemen de banken de schuld op zich die dan door de overheid wordt terugbetaald. De supersubsidie geldt o.a.. voor alle bouwwerken die met energiebesparing of aardbevingsbestendigheid hebben te maken en geldt ook voor 2de huizen en buitenlanders. Dus: Koop nu een huis want huizen zijn nu nog goedkoop, en verbouw met subsidie, het aanbod is 2 jaar geldig.
 

Met vriendelijke groet uit Italië! 
 
Elisabeth Bertrand
Redactie Dolcevia.com
P.S. Wie de doos met Felicetti Pasta heeft gewonnen komt in de volgende nieuwsbrief. 
Het Pasta & Risotto kookboek van Dolcevia
De tweede uitgave van het Dolcevia Pasta & Risotto kookboek is kennelijk goed ontvangen, we hebben er al meer van verkocht dan we durfden hopen. Het is nu ook te koop op Amazon.nl, maar wil je van de korting gebruik maken neem dan onderstaande link. De nieuwe uitgave is opgedeeld in 5 delen. Pasta, Gevulde Pasta, Lasagne, Risotto, Gnocchi recepten en 6 klassieke pastasauzen. Meer dan 90 favoriete recepten in 187 pagina's vol interessante kook- en gastronomische tips uit de Italiaanse keuken. 
Koop nu met kortingscode "10dolcevia"
Varen langs de baaien voor de kust van Puglia
Zoek je een beetje avontuur tijdens je verblijf in Puglia dan is varen tussen de hemelsblauwe baaien, het ontdekken van geheime grotten langs de kust vast iets voor jou. Er zijn leuke excursies en het is gemakkelijk te organiseren vanuit de verschillende havens. Blijf deze zomer ver van de massa en ontdek deze interessante vakantiebestemming op een heel andere manier dan de doorsnee toerist in puglia. 
Ontdek dit avontuur
Met de camper gratis staanplaats in een wijngaard in Italie
Meer dan 50 wijnhuizen van de Italiaanse vereniging Donne del Vino bieden overnachtingen gecombineerd met wijnproeverijen en korting op wijn aan. In samenwerking met Touring Club Italiano (als de ANWB) bieden ze toeristen met campers de mogelijkheid om gratis op hun terrein te overnachten.
Profiteer van dit aanbod
Gratis je huis verbouwen in Italie! Goed voor de werkgelegenheid
Woon je in een kasteel of een villa van 3 miljoen dan hoef je niet verder te lezen. Maar voor al die andere arme sloebers zoals jij en ik, kan deze supersubsidie van 110 % voor renovaties wel eens goed van pas komen, vooral omdat je in principe geen geld op (of onder) tafel hoeft te leggen. En denk nu niet meteen dat de Italiaanse regering zo onaardig zou zijn om niet-Italianen buiten te sluiten, nee hoor, ook buitenlanders kunnen er gebruik van maken.
Meer details?
Wat is tijd in Rome, een mini docu
Sandrina Bokhorst is historica en al jaren gids in Rome . Normaal gesproken zou zij iedere dag op touw zijn om groepjes toeristen in Rome rond te leiden. Maar normaal gesproken geldt niet meer, daarom laat zij ons Rome zien door kleine filmpjes die een Rome laten zien dat we normaal niet kennen. 
Bekijk de video
Rond het Comomeer, hotels met korting
Het Comomeer , Lago di Como , bekend van George Clooney, denk ik dan meteen. In de afgelopen eeuwen hebben de Clooneys van die tijd villa´s gebouwd en hun vakanties aan het dromerige meer doorgebracht, ver weg van hete steden als Milaan , Parijs of Londen.
Ontdek deze kortingen
Salade van kerstomaten en aardbeien met aceto balsamico
De traditionele balsamico azijn van Modena was in het verre verleden nog zo'n kostbaar goed, dat je het op je huwelijkslijst zette. Vandaag is dat veranderd en vinden we steeds meer manieren om deze rijke zoete azijn op te nemen in onze gerechten. zoals bijvoorbeeld in dit alles behalve klassieke recept van een aardbeien en kerstomaten salade afgemaakt met de zoetzure kracht van een heel klein beetje Aceto Balsamico. 
Maak dit recept
D E Z E W E E K
Sommige teststraten in Nederland hebben moeite om de toegenomen vraag bij te benen. Hoe doen ze dat in andere Europese landen?
Bron: De Volkskrant
Een dag tussen de citroenen – de Lemon Tour in Amalfi
Wanneer je een rit langs de Amalfikust maakt, valt op dat het landschap voornamelijk wordt bepaald door de vele terrassen met citroenbomen. Aan het begin van de elfde eeuw werden de citroenen hier geïntroduceerd, waarna deze vrucht langzaam maar zeker uitgroeide tot symbool voor dit zonnige kustgebied – met dank ook aan de limoncello die …
Bron: Ciao Tutti
Proef ook dichtbij huis van de lekkerste Italiaanse smaken. Deze zomer wordt er op de Maas geproefd van de beste wijnen uit de Laars! Partnership – De Smaak van Italië met VinoFera Een vakantie naar Italië is dit jaar iets..
Bron: De Smaak van Italie
Limone sul Garda
Tot eind jaren 30 van de vorige eeuw lag Limone sul Garda praktisch afgelegen van de buitenwereld. Het oude vissersdorp,
Bron: John en Pieter
P E R S - B U I T E N L A N D
Toen het coronavirus door de Europese Unie raasde, riepen de lidstaten Brussel op om te helpen. Maar zoals Daniel Boffey in samenwerking met het Bureau voor Onderzoeksjournalistiek ontdekte, bleven de noodoproepen te vaak onbeantwoord.
 
Op 26 februari, te midden van een groeiende noodsituatie in de gezondheidszorg vanwege het coronavirus, riep de Italiaanse minister-president, Giuseppe Conte, de EU-lidstaten op om hulp te bieden. Maar ver van een snelle reactie en solidariteit van andere lidstaten werd de noodoproep met stilzwijgen beantwoord.
Bron: The Guardian
Velen vragen zich af of het kopen van een huis op dit historische moment wel of niet wenselijk is. Het is de moeite waard om nu te profiteren als je van plan bent om een huis te kopen, want in de toekomst kan de prijsontwikkeling alleen maar toenemen. Nu kun je onderhandelen en proberen om een substantiëlere korting te krijgen, omdat de vraag lager is dan het aanbod en dit betekent dat het nu een goed moment is.
Bron: Mentalocale
 
Je zal maar worden uitgewezen op je 81ste, zomaar op straat gezet. Hij woont al 31 jaar alleen op het eilandje Budelli voor de kust van Sardinie en moet verdwijnen omdat ze zijn huis willen gebruiken als observatorium.
Bron: Wanted in Rome
Drie deskundigen spraken met de Guardian en hebben dit neergezet als een goede bewaking en tracering van contacten, terwijl het grootste deel van de bevolking zich nauwgezet aan de veiligheidsregels houdt, waarbij veel mensen ook buiten gezichtsmaskers dragen, ook al is dat niet verplicht.
Bron: The Guardian
Watermelon Tomato Salad
Our garden tomatoes haven’t started ripening yet, but the plants are full of fruit, so it won’t be long. There is nothing better than picking ripe, sun-warmed tomatoes right out of your own garden, and I check our garden daily just waiting for them to start ripening. I make a lot of salads in the […]
Hoe maak je dit
Het eerste grote filmfestival gaat naar Venetie, met 8 films van vrouwelijke regisseurs. Het gaat plaatsvinden van 2 tot 12 september 2020.
Bron: The Guardian

 
E V E N E M E N T E N
Dit zijn de grote evenementen die dit jaar niet zijn afgelast. De Opera van Verona verzet het programma naar 2021 . Alle concerten van Andrea Bocelli inclusief die in het Teatro di Silenzio zijn tevens verzet naar 2021.

Wij houden trouwens bij welke evenementen er afgelast zijn, verzet zijn of gewoon doorgaan. Voor meer agendapunten en evenementen die je niet mag missen gedurende het gehele jaar kan je terecht op deze pagina. 
Expositie Bloemenregen in Parma met Rebecca Louise Law
Expositie van meer dan 200,000 soorten bloemen, kruiden en planten in installaties van Rebecca Louise Law in het Oratorium van San Tiburzio in Parma
 
De details
Internationaal Festival Ballet & Muziek in Nervi
Dans en muziek in Nervi aan de Italiaanse Riviera het zomerfestival internationale premières
 
De details
Een niet te missen programma met opera en muziek evenementen die in het historisch theater van de provincie Taranto plaatsvinden in de regio Puglia.
 
Het openlucht opera seizoen in Macerata aan de kust van Marche neemt ieder jaar plaats in de maanden juli en augustus.Het Sferisterio Opera Festival.
 

Van 20 juni tot 18 augustus 2019 komt het Romeinse theater weer tot leven dankzij zoveel artiesten! Het zomerfestival is terug met muziek, de grote klassiekers

Steun ons door dit te delen met je vrienden en kennissen
 
We zijn dankbaar dat je ons nieuws volgt!
 
Uitschrijven | Bekijk versie online