De hoogtepunten uit Italie van deze week - Bekijk online versie
Goed nieuws uit Italie
Beste Lezer,

Vandaag wordt ons nieuwe e-book over Ligurië ten doop gehouden. Jullie zijn de eersten die het kunnen zien. Ik mag wel verklappen dat het een prachtig interactief boek is geworden met schitterende foto’s. Bij mijn weten is het een unieke reisgids geworden die nog nergens in deze vorm voorkomt. 
De route heeft staat vol tips voor restaurants en hotelletjes die je kan aanklikken, legio wandelingen voor als de auto van een rustdag mag genieten en alle bijzondere zaken, plaatsen en plekjes die je gezien moet hebben. Het is opgedeeld in 10 aparte etappes, maar zo gemaakt dat je de route naar eigen inzien kan aanpassen waar en hoe je het maar wilt. 
 
Jullie, onze trouwe nieuwsbrief abonnees, krijgen 15% korting, gebruik daarvoor deze code 'W5Y1A2S1WR8G'. Klik hier of op de banner. (Geldig bij aankopen tot en met 2020-10-28)
Koop
'De Italiaanse Rivièra in 10 etappes'  is te krijgen via Shopify.com betaalbaar met iDeal, Bancontact, GooglePay of creditcard. 
 
Nog meer goed nieuws: de winnaar van de wedstrijd over het Lago di Ceresio is geworden Jeroen Meyers. We wisten wel dat onze lezers slim waren, want hoewel het geen gemakkelijke vraag was, heeft 83% van jullie het goede antwoord gegeven en dat was natuurlijk: Porlezza, Lavena Ponte Tresa en Cressogno.  
De winnaar krijgt een weekend voor twee personen aangeboden in het luxe resort Parco San Marco in Porlezza. De winnaar heeft al van ons bericht gehad.
 
We hebben ook meer informatie over de superbonus 110. Je kan het hier lezen in een Italiaans consumentenblad: https://www.consumatori.it/energia/ecobonus-2020-risparmio-energetico-detrazioni-110/ Het is een beetje veel informatie om het hier na te vertellen. Maar ik zou zeggen, daar heb je de google vertaaloptie voor.
 
Wat betreft Sardinië, het laatste nieuws is dat er nog geen nieuws is. De zaak van de formulieren voor Covid-19 wordt nog uitgevochten tussen de federale regering gouverneur van Sardinië, die wel wat boter op zijn hoofd want, want hij had natuurlijk eerder moeten ingrijpen bij de nachtclubs en feestjes op het strand. BuZa heeft een reisadvies gegeven (dat voor velen niet bruikbaar is) en daar houden we het dan voorlopig bij. 
Bekijk
Onze actie voor ‘Logeren bij Landgenoten’, met speciale herfstaanbiedingen loopt ook goed, gelukkig krijgen de Nederlandse en Vlaamse ondernemers in Italië veel extra aandacht deze maand, ook in “De Smaak van Italië” die vanaf deze week in de winkels ligt. 
Nu
Het nieuwe Pastakookboek is nu te krijgen via Shopify.com betaalbaar met iDeal, Bancontact, GooglePay of creditcard. Koop met 15% korting met de volgende code 'Q2B5MSA1MZ69' geldig tot en met 2020-10-28.

Veel leesplezier en vriendelijke groeten uit Italië

Elisabeth 
Dolcevia.com
D E Z E W E E K
Italiaanse vioolbouwers uit Brescia en Cremona
Afgelopen zomer, na afloop van een concert in Teramo raakte ik in gesprek met Gianni Tribotti, een vioolbouwer uit de badplaats Giuglianova, over zijn bijzondere vak en zijn passie voor snaarinstrumenten. Tot M. vertelde over de oude viool die bij ons aan de muur hangt, puur voor decoratie, want er heeft bij mijn weten nooit iemand op gespeeld. Maar zijn interesse was gewekt.
Taranto | Dolfijnen en een zee vol vis
Heel lang geleden stichtten de Grieken de kolonie Taras, het huidige Taranto en maakten zo’n beetje van heel Zuid-Italië een Groot-Griekenland (Magna Graecia). Giulio Carlo Argan, een van de grootste Italiaanse kunstcritici, werd overweldigd door het oude Taranto: ´Deze stad is voor mij een van de meest charmante oude steden van Italië´, zei hij.
Italiaanse Mini Keukens - nu koken een belangrijk deel van ons leven is
Voor de steeds groter wordende markt van steeds kleiner wordende huizen zijn op de laatste Cucina Exposities interessante all-in-one units gepresenteerd door bekende Italiaanse ontwerpers. Ook voor vakantiewoningen een prachtige oplossing, de keuken wordt een kamer die zo voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden of de keuken verhuist mee van binnen naar buiten. En het leuke van het kookgebeuren hoeft er niet onder te leiden. 
Social distancing - Dat leer je zo
Social distancing, een woord dat 6 maanden geleden nog niet bestond, heeft ons leven overgenomen. Kan je er ook creatief mee omgaan? Zeker, was het antwoord van een ontwerpersteam in Florence , die dit plein ontwierp, inmiddels geïnstalleerd in de plaats Vicchio (Mugello).
Deal
Het najaar in Italie tussen truffels en rijpende druiven
Alleen insiders weten dat er geen beter moment is om Italië te bezoeken dan in de ‘Indian Summer’ , een periode van warm weer, heiig in de vroege ochtend, koele avonden wanneer een open vuur gezelligheid brengt en buiten een caleidoscoop aan kleuren: geel, rood, oranje en bruin, van eind september tot begin november. Italië feest zelf ook, want in bijna elke streek worden oogstfeesten gehouden, van de onovertroffen truffels in Le Marche tot het rijpe citrusfruit in de boomgaarden rond de Etna en de druivenoogst die wel overal plaatsvindt. ‘Logeren bij Landgenoten’, een initiatief van Dolcevia.com bestaat uit een verzameling van de mooiste slaapplaatsen in Italië van Nederlandse en Vlaamse ondernemers.
Bekijk de herfstaanbiedingen
'Villa in Umbria' vakantiehuizen met Nederlanders begeleiding
Saskia woont al zolang bij het Trasimeense meer in Umbria dat je wel mag zeggen dat zij de streek tot in de kleinste finesses kent. Het bemiddelen tussen vakantie zoekers en eigenaars van mooie vakantiehuizen in de streek is haar dan ook wel toevertrouwd. Villa in Umbria maakt deel uit van de groep 'Logeren bij Landgenoten'.
Sam´s huis: Klassiek Sardisch met smaak en stijl, 5 personen
Naar Sardinië? Waar zitten? Nou, onbekend Santu Lussurgiu is niet gek... Geniet van dit herenhuisje, schattig gelegen in de oude klinkersteegjes van het historisch centrum van een Sardijns cultuur- en natuurdorpje in de groene heuvels van de Montiferru, op gelijke afstand van stadjes Bosa, Oristano en strand. Sam, de eigenaar, schrijft zoals hij spreekt. Een mens om Sardinië mee te ontdekken, hij raakt niet uitgepraat over de geschiedenis en achtergronden van het eiland dat hij voelt dat in het diepst van zijn ziel. Hij organiseert tours, en die zijn niet gewoon, zoals Sam geen gewoon mens is. Verwacht iets bijzonders, en je wordt op je wenken bedient. Zie ook zijn herfstaanbieding! 
 

 
Tenuta Madonnina, wijnlandgoed met vakantiehuizen op Sicilië
Tom en Carla Boelen delen hun leven tussen Nederland en Sicilië, maar hun hart ligt op het prachtige wijnlandgoed Tenuta Madonnina op de hellingen van de Etna, waar ze prachtige appartementen verhuurden. Carla stuurt me ze af en toe een foto van de vulkaan als hij weer eens prachtige plaatjes oplevert. Tenuta Madonnina behoort eveneens tot de groep 'Logeren bij Landgenoten'. Maak nog lekker even gebruik van de herfstaanbieding,
 
Ca' Palazzo, kook workshops in de karakteristieke borgo met appartementen bij Pergola in de Marche
Unieke kook workshops zijn niets bijzonders voor Ca' Palazzo, hier hebben al veel beroemde namen een potje mogen koken, In oktober komt Maroeska Metz langs die masterclasses komt geven in het kader van 'Minder Vlees'. Er zijn nog enkele plaatsen open, wees snel!
B & B Fornace de Bagnano, rust tussen wijngaarden van de Chianti
Anja de Vries is kunsthistoricus en geautoriseerd gids van Toscane , ze woont al jaren in de Val d'Elsa en ze biedt aan om te komen logeren in haar eigen huis (met zwembad). Ze woont midden tussen de wijngaarden aan het eind van een onverharde weg.
P E R S - B U I T E N L A N D
Contro il provvedimento della Regione, l'Avvocatura di Stato si appella al mancato rispetto dell'articolo 16 sulla libera circolazione delle persone.
In Florence, A New Renaissance Takes Hold as Dolce & Gabbana Celebrates Artistry in Alta Moda
Travelers eager to fly again may want to consider Italy as their next destination. Rome's Fiumicino Airport has become the first airport in the world to earn "the COVID-19 5-Star Airport Rating" from Skytrax.
E V E N E M E N T E N
Dit zijn de grote evenementen die dit jaar niet zijn afgelast. De Opera van Verona verzet het programma naar 2021 . Alle concerten van Andrea Bocelli inclusief die in het Teatro di Silenzio zijn tevens verzet naar 2021.

Wij houden trouwens bij welke evenementen er afgelast zijn, verzet zijn of gewoon doorgaan. Voor meer agendapunten en evenementen die je niet mag missen gedurende het gehele jaar kan je terecht op deze pagina. 
September - Le Vie dei Tesori in Palermo
Het Le Vie dei Tesori Festival is een unieke en slimme manier om Sicilië te ontdekken! Cultuur en schoonheid zijn van iedereen en geven je een goed gevoel. De XIV-editie vindt plaats in veertien steden en dorpen op het hele eiland, in de 9 weekenden tussen 12 september en 8 november 2020.
Ga naar de website (ook om coupons te kopen)
De Belgische kunstenaar Jan Fabre , internationaal bekend om zijn provocerende kunstwerken en creatieve geest, de Britse actrice Charlotte Rampling , een buitengewoon en bekroond filmtalent, de Griekse choreografe Dimitris Papaioannou , een authentieke pionier van de hedendaagse dans, de Frans/Syrische theaterregisseur Ramzi Choukair en de Koeweitse toneelschrijver en regisseur Sulayman Al-Bassam bieden een nieuwe visie op het postkoloniale theater. Dit zijn grote en beroemde theatermakers, die de hoofdrolspelers zullen zijn van het komende internationale deel van het Napoli Teatro Festival Italia 2020 , dat bestaat uit 5 evenementen , van 1 september tot en met de laatste van februari.
Expositie van meer dan 200,000 soorten bloemen, kruiden en planten in installaties van Rebecca Louise Law in het Oratorium van San Tiburzio in Parma
 
Steun ons door dit te delen met je vrienden en kennissen
 
We zijn dankbaar dat je ons nieuws volgt!
 
Uitschrijven | Bekijk online versie