Italie vakantie tips en het laatste Covid-19 nieuws - Lees dit online
Goed nieuws uit Italie
Beste Lezer,

Deze week moet ik je iets bekennen. Ik schrijf niet iedere week zelf deze intro. Soms helpt er ook weleens iemand mee en dan kan het weleens voorkomen dat we een Italiaans woord fout spellen. Niemand heeft dat natuurlijk gemerkt behalve één aandachtige lezer.

Gelukkig proberen we altijd de puntjes op de i te zetten in het Nederlands en het gaat steeds beter. We zijn zelfs bezig alle artikels in het archief nog eens na te lezen, dit is een groot werk wat nog enkele weken in beslag gaat nemen want we schrijven al sinds 2008 over Italië.

Ondertussen ben ik persoonlijk bezig met mijn boek over Pasta en Risotto wat  ik hopelijk ook binnenkort kan publiceren. Deze week veel nieuwe pasta recepten op de site en dat komt, omdat ik nog wat klassiekers miste in deze rubriek, een inhaalmanoeuvre dus. 
Pollino
Deze week veel natuur in de nieuwe berichten, we ontdekken het Pollino Nationaal Park, het Nationaal Park van de archipel Maddelena en twee van de mooiste routes in Trentino door het Val di Fiemme en Valle di Cembra.

In Italië gaat het eigenlijk naar verwachting met Covid-19. Er zijn hier en daar wat gevallen, nieuw zijn er ongeveer 170 sinds vorige week. Er zijn  helaas ook 17 doden maar het lijkt de goede kant op te gaan. Vorige week waren er nog 234 nieuwe gevallen. Er wordt in het Italiaanse nieuws wat vaker gesproken over buitenlanders die het virus binnenbrengen vooral uit EU-landen in het oosten van Europa.

Een 14-daagse quarantaine blijft bestaan voor alle aankomsten uit landen buiten Europa. Let dus op als je in een van deze landen bent geweest de laatste 14 dagen voor je komst naar Italië. Op 9 juli zijn er nog 13 landen uitgesloten en dit zijn: Armenië, Bahrein, Bangladesh, Brazilië, Bosnië-Herzegovina, Chili, Koeweit, Noord-Macedonië, Moldavië, Oman, Panama, Peru en de Dominicaanse Republiek.

De verplichting tot het dragen van beschermingsmaskers in gesloten openbare ruimten, met inbegrip van winkels en openbaar vervoer, en de observatie van de sociale afstand van een meter interpersoonlijke ruimte, is verlengd tot 31 juli.

Op 1 juli heeft de EU haar grenzen weer opengesteld voor reizigers uit een lijst van "veilige landen" waarvan de burgers nu zonder quarantaine toegang hebben tot de EU: Algerije, Australië, Canada, Georgië, Japan, Nieuw-Zeeland, Montenegro, Marokko, Rwanda, Servië, Zuid-Korea, Thailand, Tunesië en Uruguay.

Met vriendelijke groet uit Italie! 
 
Elisabeth Bertrand
Redactie Dolcevia.com
Beauty
D E Z E W E E K
Pollino N.P., de laatste grote wildernis
Een eenzame boom op een kale rots, markant zwart tegen een grijze lucht, de kruin reikend naar een kant, alsof het wil zeggen dat het verderop beter is. 
 
Ontdek het grootste Nat. Park van Italie
De 3 mooiste autoroutes - Van het Val di Fiemme naar Trento
Nu de grenzen in Europa weer open zijn en we voorzichtig aan weer naar het buitenland kunnen, verwachten we dat het reizen met de auto voorlopig populairder zal zijn dan met het vliegtuig. Gelukkig is de Noord-Italiaanse regio Trentino vanuit Nederland prima met de auto te bereiken.
Ontdek dit landschap
Varen in een Nationaal Park : De Archipel van Maddelena
Met enkele van de beste stranden en helderste wateren van Europa zijn de Maddalena-eilanden een kleine archipel voor de kust van Noord-Sardinië. Je moet eerst 
 
Vaaravontuur, iets voor jou?
Hoe gaat het nu verder met Venetië?
Met het testen van de nieuwe Mosedam in de lagune zijn de activisten voor het behoud van Venetië weer in het nieuws gekomen. President Conte verscheen in Venetië om de test mee te maken, maar kon niet voorkomen dat demonstraties van voor- en tegenstanders van het project hun stem lieten horen.
Meer weten over dit project?
Een klassieke Pasta alla Puttanesca
Er bestaat een heel grote kans dat zelfs de ergste mammoni (moederskindje) dit recept, vroeger gekend als 'ulive en chiapparielle in Marinara' (olijven en kappertjes in saus), weet te bereiden. 
Het recept?
De 3 mooiste autoroutes - De wijnsteden van Valle di Cembra
Dit is de tweede route door trentino, dit keer door de wijngaarden van het Valle di Cembra ten noorden van het gardameer tussen Trento en Bolzano.
Wijnproeven in Trentino?
Pasta al forno prosciutto fromaggio - Macaroni met ham en kaas
Deze Pasta al Forno kun je zien als de Italiaanse versie van Macaroni met ham en kaas of zoals je wenst 'Mac & Cheese'.
Honger?
Lasagne met Zalm en Spinazie
Eenvoudige ingrediënten maken een fantastisch mooie lasagneschotel van dit recept met zalm en spinazie. 
 
I ❤️ lasagna
Pasta met Kip met Citroensaus en Peterselie
Dit is een super makkelijk recept voor pasta met kip. Kip is niet erg gebruikelijk in authentieke Italiaanse pastagerechten maar is wel populair in de Noord Eu
 
Ga naar het recept
De ultieme Monte Bianco ervaring
De Skyway Monte Bianco is een kabelbaan die de Italiaanse stad Courmayeur verbindt met Pointe Helbronner aan de zuidkant van het Monte Bianco. Het duurde meer 
 
Meer details
Giro
P E R S - B U I T E N L A N D
Een acht meter lang beeld uit de 5e eeuw voor Christus. Een kolossaal beeld van Atlas, eeuwenlang begraven tussen oude ruïnes, zal binnenkort zijn rechtmatige plaats innemen tussen de oude Griekse tempels van Agrigento op Sicilië.
Gelezen in The Guardian
De huidige noodmaatregels van Italië die gericht zijn op het vertragen van de verspreiding van Covid-19 blijven van kracht tot minstens eind juli, nadat de regering een verlenging van het laatste nooddecreet heeft ondertekend.
Gelezen in The Local
Covid-19 heeft de afhankelijkheid van het land van 'onzichtbare werknemers' aan het licht gebracht, die in erbarmelijke omstandigheden verkeren. Eerder deze zomer heeft een nieuwe visumregeling het probleem niet aangepakt, aangezien miljoenen Italianen in hun huizen waren opgesloten en er dus op het land fruit en groenten op de velden zijn blijven liggen rotten.
Gelezen in the Guardian
De maatregel die de luchtvaartmaatschappijen hadden ingevoerd om handbagage in de overhead bins te verbieden op vluchten in en naar Italië bleek niet te handhaven.
Gelezen in Wanted in Rome
E V E N E M E N T E N
Dit zijn de grote evenementen die dit jaar niet zijn afgelast. De Opera van Verona verzet het programma naar 2021 . Alle concerten van Andrea Bocelli inclusief die in het Teatro di Silenzio zijn tevens verzet naar 2021.

Wij houden trouwens bij welke evenementen er afgelast zijn, verzet zijn of gewoon doorgaan. Voor meer agendapunten en evenementen die je niet mag missen gedurende het gehele jaar kan je terecht op deze pagina. 
Expositie Bloemenregen in Parma met Rebecca Louise Law
Expositie van meer dan 200,000 soorten bloemen, kruiden en planten in installaties van Rebecca Louise Law in het Oratorium van San Tiburzio in Parma
 
De details
Internationaal Festival Ballet & Muziek in Nervi
Dans en muziek in Nervi aan de Italiaanse Riviera het zomerfestival internationale premières
 
De details
Een niet te missen programma met opera en muziek evenementen die in het historisch theater van de provincie Taranto plaatsvinden in de regio Puglia.
 
Het openlucht opera seizoen in Macerata aan de kust van Marche neemt ieder jaar plaats in de maanden juli en augustus.Het Sferisterio Opera Festival.
 

Van 20 juni tot 18 augustus 2019 komt het Romeinse theater weer tot leven dankzij zoveel artiesten! Het zomerfestival is terug met muziek, de grote klassiekers

Steun ons door dit te delen met je vrienden en kennissen
 
We zijn dankbaar dat je ons nieuws volgt!
 
Uitschrijven | Bekijk online