De hoogtepunten uit Italie van deze week - Bekijk online
Goed nieuws uit Italie
Beste Lezer,

Veel gebeurd deze week, behalve een hels onweer was het de volgende dag weer stralend en 27 graden, alsof moeder natuur wilde zeggen: “Wat, dat kleine regenbuitje? Je denkt toch niet dat ik me daar achter ga verschuilen?” Dus gingen we moedig op stap samen met hond en buurvrouw naar de berg die ik vanaf mijn balkon goed kan zien liggen, het schiereiland van Portofino, en dan daar weer een schiereilandje van: Punto Chiappa. Een hele klim, waar zelfs mijn harmonicahond spierpijn aan zijn poten aan overhield. Maar het was alles de moeite waard. Vooral de beloning van een klein strandje waar je even heerlijk het water in kunt om af te koelen.
Intussen werken we hard aan nieuwe interactieve routes. Ligurië mogen jullie volgende week in de voorverkoop verwachten, daarna volgen Puglia en Sicilië
Bekijk
Onze actie voor ‘Logeren bij Landgenoten’, met speciale herfstaanbiedingen loopt ook goed, gelukkig krijgen de Nederlandse en Vlaamse ondernemers in Italië veel extra aandacht deze maand, ook in “De Smaak van Italië” die vanaf de 15de in de winkels ligt. 
Silvio Berlusconi heeft het virus goed te pakken, volgens zijn dokters. Sardinië dat het zo goed leek te doen m.b.t. Covid-19 heeft aardig wat kritiek moeten aanhoren, nadat vakantievierders zoals hij, dachten immuun te zijn en er driftig op los feesten aan de Costa Smeralda (wat doet zo’n man in een discotheek op z’n 80ste?) brak de hel los. Maar het moet ook gezegd worden, dat aan de andere kant van het eiland geen toestanden ontstonden, om van het binnenland maar te zwijgen. 
 
Tal van lokale oogstfeesten, die meestal in september en oktober plaatsvinden, werden afgelast of althans gaan in een aangepaste vorm door. Zo ook de truffel festivals in de Marche, maar Sicilië heeft een van haar belangrijkste festivals Le Vie dei Tesori zo aangepast dat het toch aantrekkelijk wordt om er heen te gaan. Het cultuurfeest heeft men nu verspreid over een 20tal gemeenten. 
Met de kortingscode '20dolcevia' krijg je nu 20% korting op ons nieuw pasta receptenboek.

Onze prijsvraag over het meer van Lugano (in de provincie Como) loopt nog tot half september, dus doe mee en waag een kans om een weekend in een luxe hotel te winnen.  Je kunt meedingen naar een weekeind verblijf aan het meer van Lugano in het luxe Beach Resort Parco San Marco in Porlezza, het wordt lief aangeboden door het Bureau van Toerisme van de provincie Como. De winactie loopt tot 15 september.  Let op dit keer is de vraag die je moet beantwoorden moeilijker dan gewoonlijk, dus veel succes!  

Veel leesplezier en vriendelijke groeten uit Italië

Elisabeth 
Dolcevia.com
D E Z E W E E K
1 Euro huizen te koop op Sardinie
Wegens succes geprolongeerd en uitgebreid. Sardinië heeft de gouden sleutel gevonden om hun leeglopende dorpen nieuw leven in te blazen en zegt letterlijk bij monde van de verantwoordelijke minister dat de vorige verkoop zo'n succes was, dat ze het nu met nog meer dorpen gaan proberen, vandaag is het Montresta op 15 km van de stranden van Bosa Marina. 
Erice, een fotogeniek middeleeuws dorp bij Trapani
Het middeleeuwse stadje Erice ligt op een heuvel, luttele kilometers achter de kustplaats Trapani , aan drie kanten gezegend met panoramische vergezichten. Een prachtig klein historisch plaatsje dat zelfs in de winter is een sprookjesachtig beeld heeft, meestal gehuld in mistige wolken.
Punta Chiappa bij Portofino
Punta Chiappa ligt op een klein schiereiland boven de stad Camogli aan de rand van het Nationaal Park van Portofino in Ligurie. Het was Ooit een typisch vissersdorp, maar nu een trekpleister voor natuurliefhebbers en wandelaars.
Met een elektrische mobile keuken op rondreis door Italie
#EviaggioItaliano in 2020 is een initiatief van verschillende Italiaanse instanties in samenwerking met het Nationaal Bureau voor Toerisme, ENIT.  Duurzaam toerisme in zes Italiaanse regio's , een toer door het Italiaanse land met populaire thema's als eten en wijn, cultuur om met name kleine bedrijven te stimuleren. De toer start in Campanië   op 4 september.
Deal
Ontdek het Lago Ceresio (Lugano) in de provincie Como met Winactie (je kunt nog tot 15 september meedoen!)
Wat maar weinigen weten is dat de provincie Como niet alleen gezegend is met het beroemde Comomeer waar rode Ferrari ’s in de dorpen rond het meer geen uitzondering zijn, maar dat er ook nog een stukje van het meer van Lugano bij hoort, beter bekend in Italie als het meer van Ceresio , Het is een alpenmeer dat zich uitstrekt tussen het kanton Ticino in Zwitserland, de provincie Varese en de provincie Como.
Hoe win je een weekend in een 4-sterren resort?
Het najaar in Italie tussen truffels en rijpende druiven
Alleen insiders weten dat er geen beter moment is om Italië te bezoeken dan in de ‘Indian Summer’ , een periode van warm weer, heiig in de vroege ochtend, koele avonden wanneer een open vuur gezelligheid brengt en buiten een caleidoscoop aan kleuren: geel, rood, oranje en bruin, van eind september tot begin november. Italië feest zelf ook, want in bijna elke streek worden oogstfeesten gehouden, van de onovertroffen truffels in Le Marche tot het rijpe citrusfruit in de boomgaarden rond de Etna en de druivenoogst die wel overal plaatsvindt. ‘Logeren bij Landgenoten’, een initiatief van Dolcevia.com bestaat uit een verzameling van de mooiste slaapplaatsen in Italië van Nederlandse en Vlaamse ondernemers.
Bekijk de herfstaanbiedingen
Ca' Palazzo, kook workshops in de karakteristieke borgo met appartementen bij Pergola in de Marche
Unieke kook workshops zijn niets bijzonders voor Ca' Palazzo, hier hebben al veel beroemde namen een potje mogen koken, In oktober komt Maroeska Metz langs die masterclasses komt geven in het kader van 'Minder Vlees'. Er zijn nog enkele plaatsen open, wees snel!
Casa Castignano, vakantiehuis en wijnen uit Piceno in Marche
Je kan natuurlijk ter plaatse je wijnen inkopen onder de deskundige leiding van Menno van Piceno Wijnen. Verblijf dan ook maar meteen in het comfortabele appartement dat zijn vrouw Mireille verhuurt. Anderzijds, koop je de wijnen online en laat je ze gewoon opsturen .
B & B La Primavera voor paardrijvakanties en nog veel meer (Marche)
In de herfst worden de saffraan van de krokusjes geoogst op B & B Primavera, een heel secuur werkje. Verblijf er een paar dagen en maak gebruik van de speciale herfstaanbieding van 'Logeren bij Landgenoten'.
Borgo Crispiero, een bellissimo B&B in de heuvels van Le Marche
In onze serie 'Logeren bij Landgenoten' vandaag de herfstaanbieding van deze prachtige Borgo in de Marche. Het najaar is een mooie gelegenheid om de Marche te bezoeken met tal van oogstfeesten. Beleef gastronomisch Italie op haar best.
P E R S - B U I T E N L A N D
Een Franse toerist is veroordeeld tot het betalen van een boete van €1.000 ($1.200) nadat hij heeft geprobeerd om met meer dan vier pond lokaal zand in zijn bagage uit Sardinië te vliegen.
Nachtclubs, bars en onverantwoordelijk socialiseren zijn de reden  van steile stijging in gevallen onder vakantiegangers Coronavirus. De haven van Civitavecchia, gelegen op ongeveer 50 mijl van Rome, zou normaal gesproken druk zijn met cruisepassagiers.  Een Covid-19 drive-through centrum, waar mensen die met de veerboot naar of van het eiland Sardinië en Spanje reizen vrijwillig kunnen worden getest op het virus. De faciliteit werd snel opgericht na een golf van gevallen in de regio Lazio, die meestal in verband werden gebracht met jonge mensen die op vakantie waren aan de Costa Smeralda, waar ook Silvio Berlusconi het virus opliep.
De paus heeft de "afwijkende spiritualiteit" van de Italiaanse misdaadfamilies, die Madonna als schild van religieuze respectabiliteit gebruiken. In het begin van zijn pausdom reageerde paus Franciscus op een bijzonder gruwelijke dubbele moord in Calabrië door naar de regio te reizen en de "Ndrangheta", de plaatselijke maffia-achtige organisatie die hiervoor verantwoordelijk is, te veroordelen. In juni 2014 richtte hij zich tot een publiek van 200.000 mensen: "De 'Ndrangheta vertegenwoordigt de aanbidding van het kwaad en de verachting van het algemeen belang... ze worden geëxcommuniceerd." De volgende maand, stopte een officieel gesanctioneerde religieuze processie door de straten van de Calabrische stad Oppido Mamertina buiten het huis van Giuseppe Mazzagatti, een plaatselijke 'Ndrangheta-baas. Daar werd een groot beeld van de Maagd Maria gemaakt die buigend eerbetoon en gehoorzaamheid aan Mazzagatti liet zien. 
E V E N E M E N T E N
Dit zijn de grote evenementen die dit jaar niet zijn afgelast. De Opera van Verona verzet het programma naar 2021 . Alle concerten van Andrea Bocelli inclusief die in het Teatro di Silenzio zijn tevens verzet naar 2021.

Wij houden trouwens bij welke evenementen er afgelast zijn, verzet zijn of gewoon doorgaan. Voor meer agendapunten en evenementen die je niet mag missen gedurende het gehele jaar kan je terecht op deze pagina. 
September - Le Vie dei Tesori in Palermo
Het Le Vie dei Tesori Festival is een unieke en slimme manier om Sicilië te ontdekken! Cultuur en schoonheid zijn van iedereen en geven je een goed gevoel. De XIV-editie vindt plaats in veertien steden en dorpen op het hele eiland, in de 9 weekenden tussen 12 september en 8 november 2020.
Ga naar de website (ook om coupons te kopen)
De Belgische kunstenaar Jan Fabre , internationaal bekend om zijn provocerende kunstwerken en creatieve geest, de Britse actrice Charlotte Rampling , een buitengewoon en bekroond filmtalent, de Griekse choreografe Dimitris Papaioannou , een authentieke pionier van de hedendaagse dans, de Frans/Syrische theaterregisseur Ramzi Choukair en de Koeweitse toneelschrijver en regisseur Sulayman Al-Bassam bieden een nieuwe visie op het postkoloniale theater. Dit zijn grote en beroemde theatermakers, die de hoofdrolspelers zullen zijn van het komende internationale deel van het Napoli Teatro Festival Italia 2020 , dat bestaat uit 5 evenementen , van 1 september tot en met de laatste van februari.

 
Steun ons door dit te delen met je vrienden en kennissen
 
We zijn dankbaar dat je ons nieuws volgt!
 
Uitschrijven | Bekijk online