Samen sterker dan ieder voor zich alleen
Toen we een begonnen met de rubriek ´Logeren bij landgenoten´ wisten we nog niet waar we zouden eindigen, wanneer deze tijd voorbij zou zijn, en of het allemaal wel weer gaat worden zoals het vroeger (lees 4 maanden terug) was.
De vraag is niet: Wat kan ik voor jullie doen? Maar wat kunnen we voor elkaar betekenen?
Dolcevia.com leeft van haar adverteerders, die ons in staat stellen een online magazine  te scheppen over Italië dat (al zeg ik het zelf) mooier en uitgebreider is dan de meeste  anderen op dit gebied. 
Adverteerders zijn helaas dun gezaaid op het ogenblik. Net als reizigers trouwens. Dus zullen we creatiever moeten worden. 
Samenwerken aan een betere toekomst is voor ons allen van levensbelang. 
Daarom heb ik dit kleine clubje opgericht: ´Logeren bij Landgenoten´. Hiermee wil ik vooral laten zien dat we samen een platform kunnen creëren waar we behalve reclame voor elkaar maken, ook ideeën aandragen die we met elkaar kunnen gebruiken. Misschien moeten we een ander verdienmodel gaan bedenken. 
In de afgelopen maanden, terwijl er geen inkomsten waren, waren we drukker dan ooit. Voor de lockdown hadden we de Culinaire Giro d ´Italia bedacht, die werd afgelast, daarvoor in de plaats zijn we begonnen met de Decamerone 2020, waarbij talloze schrijvers ons hielpen om elke dag met een nieuw stukje te komen, zelfs al konden we de deur niet uit. 
Dat had tot gevolg dat in plaats van bezoekers te verliezen, zoals ik weet dat anderen dat overkwam, onze bezoekersaantallen juist bleven stijgen. 

Deze nieuwsbrief wil ik gaan gebruiken, om jullie te wijzen op stukjes over jullie regio die je in je eigen nieuwsbrief kunt plaatsen (die hieronder als voorbeeld), tips die van belang kunnen zijn, en nieuws waar je misschien mee gediend bent. Het is belangrijk om met je klanten in contact te blijven, want ook als ze dit jaar niet komen, mogen ze je volgend jaar niet vergeten zijn. Maar laat het niet allemaal van een kant komen, ik vertrouw er op dat jullie ook creatief meedenken om ons allen er weer bovenop te helpen.
Als jullie geen tijd hebben om een mooie nieuwsbrief te maken of je weet niet goed hoe je het moet doen, geef me een seintje, misschien kan ik helpen.

Groeten uit Genua
Nelleke Pruijs

De wilde natuur van Monte San Bartolo in Le Marche
Tussen de kilometers en kilometers bonte streepjesparasollen die de stranden in het noorden van de Adriatische kust als rijtjeshuizen bevolken en waar iedere Italiaanse familie met haar kroost een plek huurt voor de zomer, bevinden zich enkele stukjes kust die daar niet aan meedoen.

Liguria: Bloemententoonstelling Euroflora 2021 in Nervi
De meest spectaculaire bloemententoonstelling in Europa komt terug in Genua van 24 april tot 9 mei 2021. De bloemententoonstelling vindt iedere 4 jaar plaats.

Zwaardvis met citroensaus uit Sicilië
'Pisci Spata che Sarmorigghiu'. Zwaardvis is een van de meest voorkomende vissen in de keuken van Sicilië en het wordt op vele manieren klaargemaakt. 

MEER WETEN OVER DOLCEVIA.COM?
Unsubscribe | View in browser