De hoogtepunten uit Italie van deze week - Bekijk online
Goed nieuws uit Italie
Beste [Name fallback=Lezer],

Het is in Italië nog te warm om te koken, en ik kijk jaloers naar de websites als die van Onno Kleyn, die toch elke keer wat nieuws verzint  (hoewel zijn laatste zondagse toetje nauwelijks de naam van koken verdiende). Ook Maroeska Metz doet haar best op Ca’Palazzo in Marche en staat daar in een hete keuken boven dampende pannen. Het leven van een kok is niet benijdenswaardig met dit weer. Jullie begrijpen het al, die lange zin was nodig om te zeggen dat ik geen nieuw recept heb toegevoegd deze week. Mijn excuus: te warm!

Bibi zocht de hoge bergen op in de Abruzzen en ik heb me bezig gehouden met wat mooie boeken bij elkaar te zoeken vanuit mijn virtuele hangmat. ‘When in Rome’ is het gezegde, dus even terugkijken op die heerlijke Pinzo en in de kamer waar Napoleon III verbleef, rondkijken, en van beiden nu begrijpen waarom ze een tandje hoger in prijs liggen.
Niuew zijn ook:  mooie plaatjes en plekjes in Puglia.

Onze man in Sardinië geeft goede tips om de mooiste plekjes van het eiland te zien zonder zijn eigen geheimen prijs te geven, je moet er even wat werk voor doen. Net als onze prijsvraag over het meer van Lugano (in de provincie Como) die moeilijker is dat het lijkt, want ongeveer de helft heeft tot nu toe het goede antwoord gegeven, je hebt nog tot 15 september kans om mee te doen.  
Volg
Met de kortingscode '20dolcevia' krijg je nu 20% korting op ons nieuw pasta receptenboek.

De winactie loopt nog 2 weken door. Dit keer  kun je meedingen naar een weekeind verblijf aan het meer van Lugano in het luxe Beach Resort Parco San Marco in Porlezza, het wordt lief aangeboden door het Bureau van Toerisme van de provincie Como. De winactie loopt tot de nieuwsbrief van 1 september.  Let op dit keer is de vraag die je moet beantwoorden moeilijker dan gewoonlijk, dus veel succes!  

Veel leesplezier en vriendelijke groeten uit Italië

Elisabeth 
Dolcevia.com
Herfst
Herfst in Milaan - Fotografie door Enrico Luzzi http://www.flyenri.co/it/flyenriit/
D E Z E W E E K
Wat is Pinsa?
Noem het geen pizza! Je mag de Pinsa geen Pizza noemen want het is volgens de Romeinen iets geheel anders, alhoewel het er wel sterk op lijkt. 
Kleine Oase in Puglia
Het Convento di Santa Maria di Costantinopoli is een bed and breakfast gelegen aan de rand van Marittima, een klein stadje aan de Adriatische kust van het schiereiland Salentine, op het puntje van de hiel van Italië. Als je niet zonder je Wi-Fi kunt, dan is Il Convento niets voor jou. 
Alba Fucens, een juweeltje in Abruzzo en voer voor archeologen
De Engelse schrijver Edward Lear schreef in zijn "Pictorial Journey through Abruzzo " over het oude middeleeuwse dorp Alba: "Voor een landschapsschilder is het dorp op die prominente positie met de berg Velino op de achtergrond, meerdere bezoeken waard. En om de banden met de oude en de wat minder oude wereld aan te halen, een van de meest interessante plaatsen in Abruzzo ”.
De rode aarde van Puglia
Een bijzonder landschap dat je vindt in het achterland van Salento , tussen Otranto en het gebied rond de beroemde vuurtoren van Punta Palascia, in de buurt van Monte Sant'Angelo.
3 tips om de geheime plekken op Sardinië te ontdekken
Toen ik onze Sardinië specialist om advies vroeg, was zijn eerste reactie “Je denkt toch niet dat ik al die mooie plekjes die ik gevonden heb met iedereen ga delen”, en daar kan ik wel begrip voor opbrengen want dan is het mooi er gauw af. Wil je die ontdekkingen van hem zien, ga dan zelf met hem mee op stap. Maar wat doe je dan, als je op het eiland bent en je wilt de massa’s toeristen aan de stranden ontlopen. Dus kwam hij met een typisch ‘Sam’ antwoord. 
De Kamer van Napoleon in Rome
Wat koop je voor € 1600,- per nacht in Rome ? Bijvoorbeeld de suite van Napoleon de 3rde in het Palazzo Ruspoli aan de Via Fontanella Borghese op een steenworp afstand van het Piazza di Spagna. Ondanks het flamboyante prijskaartje biedt deze B
Nieuwe uitgaven die je als Italieliefhebber niet mag missen
Zo af en toe nemen we de tijd om eens rond te neuzen bij de nieuw uitgekomen boeken, dat zijn soms reisboeken, maar ook en vooral kookboeken . De mooiste en meest inspirerende delen wij met onze lezers, waarbij wij voor het bestelgemak een link hebben toegevoegd. Laat dat je niet weerhouden om zelf naar de boekhandel te gaan want die heeft jullie klandizie ook nodig.   
Casa del Mare 4 pers. aan het strand en aan het fietspad langs de kust van Abruzzo
Roseto degli Abruzzi is zo´n typisch Italiaanse badplaats die ´s zomers voornamelijk bewoond wordt door mensen uit de nabijgelegen stad Teramo die hier een tweede huis hebben. Het heeft brede witte stranden en uitzicht op de toppen van de Gran Sasso die maar op 30 km afstand liggen en bereikt worden door een glooiend heuvellandschap bezaaid met pittoreske dorpjes. Het beroemde fietspad langs de kust loopt voor de deur.
Testaccio: de onderbuik van Rome - webinar van Sandrina Bokhorst
Voor wie Rome al een beetje kent, lonken de wijken rondom het centrum om te ontdekken. Eén van die wijken is Testaccio. De wijk Testaccio ligt binnen de muren van Rome , maar is altijd een buitenbeentje geweest. Al vanaf de oudheid zorgt Testaccio voor de onderbuik van Rome. Letterlijk, omdat hier het voedsel voor de antieke miljoenenstad werd aangevoerd, maar ook figuurlijk: in Testaccio was de plek voor die andere, rebelse, niet passende, ongereguleerde (onder-)kant van Rome. En dat is nog steeds zo.
Zo kopieer je de Italiaanse look
Italiaanse vrouwen zijn elegant en hebben een onberispelijk gevoel voor stijl. Hoe doen ze dat toch? Met deze tips zorg jij voor dezelfde jeugdige en stijlvolle uitstraling. Het mooie is dat je er helemaal niet veel voor nodig hebt want less is more!
Trailer: Wine Masters Class II door Klaas de Jong
De roem van dit land werd goed beschreven door de Romeinen, zij kenden de regio als Campania Felix, wat zich in het Engels vertaalt als "land van overvloed en vreugde". De roem van het gebied als grote wijnproducerende regio vervaagde met de ineenstorting van het Romeinse Rijk. Maar vandaag de dag telt Campanië enkele van de hoogste dichtheden van DOC's en DOCG's (kwaliteitswijngebieden) binnen Italië. Campanië bloeit met herbewerkte oude rassen die ooit op deze gronden groeiden, zo'n 2000 jaar geleden, en die in 79 na Christus onder vulkanische as en puimsteen werden begraven.

Ontdek de wijn van Campania
Deal
Ontdek het Lago Ceresio (Lugano) en het Valsolda met Winactie
Wat maar weinigen weten is dat de provincie Como niet alleen gezegend is met het beroemde Comomeer waar rode Ferrari ’s in de dorpen rond het meer geen uitzondering zijn, maar dat er ook nog een stukje van het meer van Lugano bij hoort, beter bekend in Italie als het meer van Ceresio , Het is een alpenmeer dat zich uitstrekt tussen het kanton Ticino in Zwitserland, de provincie Varese en de provincie Como.
Hoe win je een weekend in een 4-sterren resort?
P E R S - B U I T E N L A N D
Of het nu gaat om dagelijkse gewoontes, manieren of de menselijke natuur in het algemeen, Italianen hebben een aantal zeer klassieke spreekwoorden die bij elke omstandigheid lijken te passen. 
Living and working in Italy as an English teacher, many of my students and friends were from the Italian region of Puglia.  During our conversational English lessons, they would search for the words to describe their beloved hometowns and show me photos of seasides and grottos with water a shade of blue I had only […]
Italy: Rome airports first in EU to be recognised for fight against covid-19
Vliegvelden van Rome zijn de eerste in Europa die veilig zijn verklaard, hoewel ook in Italië de aantallen infecties omhoog aan, die je overigens wel in context moet zien "De cijfers van 16 mei en 20 augustus over de besmetting met het coronavirus zijn alleen vergelijkbaar m.b.t. de nieuwe besmettingen. Op 16 mei waren er 153 sterfgevallen, op 20 augustus 6; er waren 775 mensen opgenomen op de ic, vandaag 68; er waren 10.400 mensen opgenomen op andere afdelingen, vandaag 883; er waren meer dan 59.000 mensen in thuisisolatie, vandaag iets meer dan 15.000. Het verschil tussen deze cijfers is groot en impliceert vooral dat de druk op de ziekenhuizen nu beduidend lager is dan medio mei, waar echter de trend van nieuwe infecties en nieuwe ziekenhuisopnames beduidend afnam."
Lees meer
Covid: test agli imbarchi dall'Isola, la Sardegna pone tre condizioni - L'Unione Sarda.it
Géén afstand mogelijk bij inscheping en slechte ventilatie naar Sardinië. De verzoeken van het Gewest aan de regering om tot een akkoord te komen over de situatie.
Lees meer
E V E N E M E N T E N
Dit zijn de grote evenementen die dit jaar niet zijn afgelast. De Opera van Verona verzet het programma naar 2021 . Alle concerten van Andrea Bocelli inclusief die in het Teatro di Silenzio zijn tevens verzet naar 2021.

Wij houden trouwens bij welke evenementen er afgelast zijn, verzet zijn of gewoon doorgaan. Voor meer agendapunten en evenementen die je niet mag missen gedurende het gehele jaar kan je terecht op deze pagina. 
Drijvend concert op Lago di Como op 1 september
(Live streaming) The Floating Moving Concert komt voort uit de fantasie van de Italiaanse pianist en componist Alessandro Martire. Het concert vindt plaats op een drijvend bewegend platform gesleept door een elektrische motorboot op het Comomeer, voor de prachtige Villa del Balbianello, en biedt een unieke ervaring in een perfecte combinatie van landschap en muziek.
Het festival wordt omschreven als een "culturele safari" voor nieuwsgierige mensen, cultuurliefhebbers en landschapsliefhebbers, een inleiding die eigenlijk alle kanten op gaat, ook de website is erg precies over het doel, maar misschien is dit ook wel de bedoeling, het klink in ieder geval intrigerend en de locaties zijn heel bijzonder. Het Festival dei Sensi wordt georganiseerd van 28 tot 30 augustus in en tussen de dorpen en het platteland van de Itria-vallei in Puglia . 
Expositie van meer dan 200,000 soorten bloemen, kruiden en planten in installaties van Rebecca Louise Law in het Oratorium van San Tiburzio in Parma

Steun ons door dit te delen met je vrienden en kennissen
We zijn dankbaar dat je ons nieuws volgt!
Uitschrijven | Bekijk online