De hoogtepunten uit Italie van deze week - Bekijk online
Goed nieuws uit Italie
Beste [Name fallback=Lezer],

De nieuwsbrief van vorige week gaf aan dat jullie de huizen te koop appreciëren, of liever huizen in Puglia want helaas heeft het appartement in Como niet zo veel opgeleverd, terwijl er voor de villa in Puglia buitengewoon veel interesse was. Deze week dus nog een aantal prachtige objecten in Puglia en 1 in Le Marche (omdat ik het niet afleer).

Wie zich nota bene afvroeg waar de naam van de winnaar achterblijft voor de doos met Fellicetti Pasta, de winnaar heeft gevraagd de naam niet in de nieuwsbrief te zetten, we doen dat dus ook niet als je het vraagt. Het enige wat ik kan zeggen is dat de doos op een lange weg is naar de provincie Groningen in Nederland.

Volgende maand in het magazine 'De Smaak van Italië', zal er veel aandacht worden gegeven aan ons concept Logeren bij Landgenoten. Wij en leden van de nieuwe groep Logeren bij Landgenoten hebben onze medewerking verleend aan het artikel dus neem het mee bij de krantenkiosk vanaf 1 september mee of koop het online
Drone
Met de kortingscode '20dolcevia' krijg je nu 20% korting op ons nieuw pasta receptenboek.

We hebben deze week ook weer een leuke winactie. Dit keer  kun je meedingen naar een weekeind verblijf aan het meer van Lugano in het luxe Beach Resort Parco San Marco in Porlezza, het wordt lief aangeboden door het Bureau van Toerisme van de provincie Como. De winactie loopt tot de nieuwsbrief van 16 september.  Let op dit keer is de vraag die je moet beantwoorden moeilijker dan gewoonlijk, dus veel succes!  

Veel leesplezier en vriendelijke groeten uit Italië

Elisabeth 
Dolcevia.com
Nieuw : Te Koop in Italie
Vanaf vandaag iedere week in de nieuwsbrief.
Trullo te koop in San Vito dei Normanni met ongeveer 4200 vierkante meter grond beplant met olijfbomen. De volledig stenen trullo is van oude constructie en bestaat uit een centrale kegel met twee laterale nissen, waarvan één met open haard, een slaapkamer en een oude stal. Het land heeft een geboorde put en een stortbak. Lees hier meer
In een typisch Italiaans stadje dat bekend staat om zijn uitstekende restaurants, vind je dit mooie pand. Het ligt op korte rijafstand van de luchthaven van Brindisi, de Adriatische kust en de vele andere attracties die het gebied te bieden heeft. De accommodatie bestaat uit: een 4 cone trullo met vier aangrenzende lamia die ook apart toegankelijk zijn Lees hier meer
D E Z E W E E K
Ontdek het Lago Ceresio (Lugano) en het Valselva met Winactie
Wat maar weinigen weten is dat de provincie Como niet alleen gezegend is met het beroemde Comomeer waar rode Ferrari ’s in de dorpen rond het meer geen uitzondering zijn, maar dat er ook nog een stukje van het meer van Lugano bij hoort. Het meer van Lugano, ook wel bekend als het meer van Ceresio, is een alpenmeer dat zich uitstrekt tussen het kanton Ticino, de provincie Varese en de provincie Como.
De 8 leukste glamping vakanties in Italie
We hebben het er al eerder over gehad op deze website, maar dat was nog in het prille begin van glamping in Italië, Er is in 10 jaar veel veranderd. Glamping is voor wie het nog niet weet, een samentrekking van "Camping" en "Glamour", glamping is een alternatieve soort camping voor mensen die eigenlijk niet houden van kamperen maar toch omringd willen worden met natuur. Glampen heeft een ander niveau van comfort en ontspanning en is luxe en in sommige gevallen erg prijzig.
De mooiste wandelroutes in de Dolomieten die je moet kennen
De Dolomieten bieden vele prachtige wandelroutes voor bergliefhebbers. Het gebergte is een interessante plek, omdat het een smeltkroes van culturen herbergt. De Dolomieten liggen in Italië om de grens van de regio's Veneto  en Trentino /Zuid-Tirol . Naast Italiaans wordt hier ook Duits en Ladinisch gesproken, doordat de grens tussen Oostenrijk en Italië vroeger dwars door het gebied liep. Tegenwoordig liggen de Dolomieten op Italiaans grondgebied, maar Duits wordt er nog regelmatig gesproken.
Nieuw Italiaans decreet anti-Covid van kracht
18 augustus 2020, Genua , Het decreto agosto of 'Augustusdecreet', dat vrijdagavond door het kabinet is goedgekeurd, bevat zowel veiligheidsregels als stimuleringsmaatregelen die bedoeld zijn om bedrijven te ondersteunen, aangezien Italië probeert te herstellen van de Covid-19-Lockdown. Het nieuwe decreet trad in werking op 10 augustus en is van toepassing tot 7 september.
Deal
P E R S - N E D E R L A N D S
Taormina ligt als een balkon, 200 meter hooggelegen, op een kaap met uitzicht over de blauwe Ionische Zee.
Bron : Sogno Italiano
Feestelijk zijn ze altijd, de zondagen in Italië. Het wekelijkse moment dat het hele land er stijlvol aangekleed met familie en vrienden op uittrekt naar de mooiste picknicks of de beste stranden.
Bron : De Smaak van Italië.
Nu we weer lekker uit eten kunnen, is het de hoogste tijd om onze smaakpapillen te prikkelen bij Italiaanse restaurants. 
Bron : De Smaak van Italië.
Pavia mag dan een minder bekende provinciehoofdstad in Noord-Italië zijn, overschaduwd als ze is door de 30 kilometer noordelijker gelegen wereldstad Milaan.
Bron : Dit is Italie
De stad Agrigento werd in 581 v.Chr. gesticht en was een van de belangrijkste Griekse kolonies in Sicilië.
Bron : Sogno Italiano
P E R S - B U I T E N L A N D
Na het verlies van een vriend vindt een fotograaf troost tijdens een reis naar de regio Umbrië.
Bron : New York Times
Het team achter het Italiaanse stadsfeest New Generation in Florence had een groter podium nodig om een evenement te kunnen organiseren inclusief 'social distancing' -  ze creëerden er een in de beroemde Boboli tuinen.
Bron : The Guardian
De stad Siena heeft de buitengewone ingelegde marmeren mozaïekvloeren van haar kathedraal onthuld.
Bron : Wanted in Rome
 
E V E N E M E N T E N
Dit zijn de grote evenementen die dit jaar niet zijn afgelast. De Opera van Verona verzet het programma naar 2021 . Alle concerten van Andrea Bocelli inclusief die in het Teatro di Silenzio zijn tevens verzet naar 2021.

Wij houden trouwens bij welke evenementen er afgelast zijn, verzet zijn of gewoon doorgaan. Voor meer agendapunten en evenementen die je niet mag missen gedurende het gehele jaar kan je terecht op deze pagina. 
Drijvend concert op Lago di Como op 1 september
(Live streaming) The Floating Moving Concert komt voort uit de fantasie van de Italiaanse pianist en componist Alessandro Martire. Het concert vindt plaats op een drijvend bewegend platform gesleept door een elektrische motorboot op het Comomeer, voor de prachtige Villa del Balbianello, en biedt een unieke ervaring in een perfecte combinatie van landschap en muziek.
Het festival wordt omschreven als een "culturele safari" voor nieuwsgierige mensen, cultuurliefhebbers en landschapsliefhebbers, een inleiding die eigenlijk alle kanten op gaat, ook de website is erg precies over het doel, maar misschien is dit ook wel de bedoeling, het klink in ieder geval intrigerend en de locaties zijn heel bijzonder. Het Festival dei Sensi wordt georganiseerd van 28 tot 30 augustus in en tussen de dorpen en het platteland van de Itria-vallei in Puglia . 
Expositie van meer dan 200,000 soorten bloemen, kruiden en planten in installaties van Rebecca Louise Law in het Oratorium van San Tiburzio in Parma
 
Een niet te missen programma met opera en muziek evenementen die in het historisch theater van de provincie Taranto plaatsvinden in de regio Puglia.
 
Het openlucht opera seizoen in Macerata aan de kust van Marche neemt ieder jaar plaats in de maanden juli en augustus.Het Sferisterio Opera Festival.
 

Van 20 juni tot 18 augustus 2019 komt het Romeinse theater weer tot leven dankzij zoveel artiesten! Het zomerfestival is terug met muziek, de grote klassiekers

Steun ons door dit te delen met je vrienden en kennissen
 
We zijn dankbaar dat je ons nieuws volgt!
 
Bekijk online | UitschrijvenView in browser