2021 staat voor verandering - Bekijk online
Goed nieuws uit Italie
Beste iedereen,

In de twee weken dat we een beetje van vakantie genoten is er veel gebeurd. Zoveel zelfs dat we echt, heus waar, gisteren dachten dat het vandaag was, en onze nieuwsbrief dus een dag te laat de deur uit gaat. Onze excuses, wees gerust we zijn weer wakker. 
Behalve het nieuwe jaar (nog de beste wensen voor al onze lezers natuurlijk), zijn er vaccins gekomen, waarvan we nog niet weten wanneer en hoe of wat hier in Italië. Ik hoorde ook geluiden dat de Italiaanse regering op vallen stond, maar dat was eergisteren, intussen kwam Amerika met een bijna echte coup die dat gerucht alweer op de achtergrond plaatste.
Happy
Ons goede voornemen voor 2021 was dat wij Facebook vaarwel zegden, of het nu is omdat wel de zakken van MZ niet verder willen vullen of omdat de sociale media meer uitgroeide tot een kletscafé, alles tezamen besloten we, tot hier toe en niet verder. Dus vanaf heden alleen nog per nieuwsbrief en in kleinere vorm ook Instagram (ja, ja, ik weet het, is ook van MZ, maar hopenlijk niet lang meer). 
Het vuurwerk op oudejaarsnacht was mooi, maar ingetogen en de kwelgeestjes die ons elk ander jaar met die gemene rotjes nog dagen lang het leven zuur maakten, werden  kennelijk door de ouders in hun slaapkamertjes opgesloten. Dus is het jaar al met al goed begonnen, zeker voor onze viervoetige vrienden.
Als al je spieren pijn gaan doen, het lijkt wel of veel mensen hieraan lijden de laatste tijd, dan ga je snel denken dat dat iets met al dat thuiszitten te maken heeft, maar het is ook koud hier aan de Rivièra (wie zei dat het hier altijd mooi weer was, moet zelf maar eens komen voelen) wat mij allemaal aanspoorde om vooral eens over heetwaterbronnen na te gaan denken. 


Resultaat, twee uitgebreide verhalen over welverdiende spa en thermen vakanties en Spa en resort hotels. Een mens wil iets warms hebben om naar uit te kijken. Trouwens een spavakantie op doktersrecept is hier (en misschien ook wel bij jullie) mogelijk, zelfs tijdens de lockdown.
In ieder geval gaan we ons weer wat meer richten op reisbestemmingen en doe vakanties, na 4 maanden jullie vooral van recepten voor de lekkerste gerechten te hebben voorzien, het wordt tijd om aan de toekomst te denken.
Wat ik van harte kan aanbevelen is voor je vakantie eens een motorhome te huren, met je eigen huis van hot naar haar trekken of gewoon blijven staan, voor mij de veiligste manier van vakantie vieren. Lees het er maar eens op na, je kan ze nu zelfs via onze website huren (in samenwerking met Travelhome uit Eindhoven).
Je mag dan misschien nog niet reizen voor 1 maart, maar het denken aan en boeken van een vakantie wordt al bijna een realiteit. In een opiniestuk over 2021 heb ik mijn visie al gegeven, lees het nog maar eens na.
Van iedereen die aan Dolcevia meewerkt nog de allerbeste wensen voor een gezond 2021!

Bezoek onze winkel met kook- en reisboeken: https://shop.dolcevia.com/
 
Groeten uit Genua, 
Elisabeth 
Dolcevia.com
D E Z E W E E K
Staglieno. openluchtmuseum op het kerkhof
Is het een macabere fascinatie met de dood of juist het tegenovergestelde, die aantrekkingskracht van een begraafplaats? Overal wel te verstaan, behalve in mijn eigen land, waar de calvinistische sobere grijze stenen altijd een intense triestheid bij me opwekken. Niets is zo jubelend mooi als de uitbundige sculpturen van engelen en bedroefde weduwen bevallig gedrapeerd over de tombe van een overledene. Zoiets wil ik ook, en als dat niet kan, hoeft er voor mij niets in de plaats te komen, geen afzeikkruisje dus met mijn naam verkeerd gespeld en zeker geen grijze klomp waar je nooit meer onder uit komt.
Ons 'reisadvies' voor 2021
Ben je onzeker over je vakantieplannen voor 2021. Je bent niet alleen.  Als je pas ten vroegste in april een vaccinatie kunt verwachten en de regering je het reizen afraadt valt de vakantie van 2021 misschien ook niet te redden. Deze zomer, toen we ons nog bezig hielden met het ene na het andere bericht over coronavirus reisbeperkingen werd ik meerdere malen op mijn vingers getikt voor het gebruik van het woord reisadvies. Het woord, vooral in gebruik door het ministerie van Buitenlandse Zaken, betekende voor veel mensen een decreet, een mooi woord dat dit jaar zijn intrede deed in het algemeen spraakgebruik, maar dat is het niet.  Het is namelijk niet meer dan een advies, dit zeggen ze zelf ook. Wat in feite betekent dat je zelf de verantwoordelijkheid draagt voor je welzijn als je tegen het ministerieel reisadvies toch op reis gaat. M.a.w. Je bent er zelf bij.   
Canyon Brent de l’Art
Een waar natuurspektakel in het schitterende Valbelluna langs de San Boldo Pass, 'de weg van 100 dagen'.
De top thermale reisbestemmingen in Italie
Heb je spierpijn, pijn in gewrichten of stress? Een warm modderbad rijk aan zwavel en mineralen doet wonderen en helpt je er meestal vanaf. Het wordt al eeuwenlang met succes gebruikt bij de behandeling van verschillende kwalen. Modderbaden hebben baat om overtollig vocht te verwijderen, vooral in de weefsels van benen, buik en heupen. Het belangrijkste ingrediënt blijft natuurlijk altijd het thermale water.
De mooiste wellness resort hotels in Italie
Er zijn in Italië drie grote wellness hotelgroepen en een kleintje, maar die heeft grote plannen, dit zijn de QC Terme, de Italian Hospitality Group, Alder Resorts van de familie Sanoner en Lefay resorts. Ze hebben niet alle thermen in Italië onder de riem maar wel een groot deel. Ik geef toe dat er ook een paar Schitterende SPA resorts & hotels bestaan die nog geheel onafhankelijk zijn. Het grote verschil hiervan is dat deze hotels meestal direct rondom de bekende thermale bronnen liggen en soms ook zelf de bron exploiteren.
Geocache jacht aan de Italiaanse Rivièra of gewoon thuis
Het concept geocaching is niet nieuw, het bestaat al sinds het jaar 2000 en werd uitgevonden door de Amerikaan Matt Stum. De naam zet je direct op het verkeerde spoor, ik verbond het met een cache op een pc, geen idee waarom ik niet verder dacht, maar het was duidelijk niks voor mij. Maar omdat mijn vriendinnen klagen dat ze de kinderen niet meer van de bank kunnen krijgen, trok een artikel in de  New York Times toch een beetje mijn aandacht: ‘How to Take You Family On A Treasure Hunt With Geocaching’.
Tenuta Madonnina, wijnlandgoed met luxe vakantiehuizen op Sicilië
Het prachtige wijnlandgoed Tenuta Madonnina op Sicilië is door Carla en Tom Boelen omgetoverd tot een kleinschalig vakantieresort met luxe vakantiehuizen. Op de noordhelling van de Etna en met uitzicht op het prachtige dorp Castiglione di Sicilia liggen 8 lifestyle huizen variërend van 2 tot 8 personen.
Caesar drukt ook nu nog een stempel op de geschiedenis van de Rubicon
Ik was op pad om wat Italiaanse lekkernijen te verzamelen om naar Nederland te sturen. De Rubicondo van Villa Ligi stond ook op het verlanglijstje, een mooie - de naam verraadt het a l- diep robijnrode, op kleine vaatjes, 12 maanden gerijpte, wijn van Merlot en Cabernet Sauvignon.
De top 8 natuurbaden in Italië
Droom jij er ook van om een plons te nemen in een smaragdgroen meer? Of afkoelen onder een sprankelende waterval. Zie je jezelf liggen in een bad van wervelend en kolkend water, met de zacht betoverende geur van vijgenbomen midden in de groene natuur? Lees hier waar je deze plekjes kunt vinden om in de vrije natuur te zwemmen en maak er een omweg voor! 
Antieke snackbar in Pompeii onthuld
Archeologen hebben in Pompeii - de stad die in 79 na Christus door een vulkaanuitbarsting werd begraven - een street food kraam ontdekt in een deel van de site dat momenteel nog gesloten is voor het publiek, maar het werd zaterdag (26 december) al aan de pers getoond. In het voorjaar van 2021 hoopt het park ook dit deel open te kunnen stellen.
Visragù met pasta
Een simpel recept dat je in een oogwenk op tafel zet. met zwaardvis of een andere vis.
N I E U W Dolcevia.com is er nu ook in het Engels
Umbrian Hill Towns and special Spello
Spello in Umbria, famous for flowerlined cobblestone streets. Stone homes, charming chapels and tiny alleyways lined with bistros and galleries
 
Canyon Brent de l'Art
The canyon is a true spectacle of nature in the beautiful Valbelluna along the San Boldo Pass, "the road of 100 days, part of the Dolomites in de Veneto region
 
Tenuta Madonnina, luxury vacation homes on Etna wine estate
The beautiful wine estate Tenuta Madonnina in Sicily has been transformed by Carla and Tom Boelen into a small-scale vacation resort with luxury vacation homes. On the northern slope of Mount Etna and overlooking the beautiful village of Castiglione di Sicilia there are 8 luxury lifestyle houses ranging from 2 to 8 persons.
Steun ons door dit te delen met je vrienden en kennissen en volg ons op instagram Volg ons ook op Instagram
https://www.instagram.com/dolcevia.com.italy 
 
We zijn dankbaar dat je ons nieuws volgt!
 
Bekijk online|Uitschrijven