De hoogtepunten uit Italie van deze week
Goed nieuws uit Italie
Beste [Name fallback=],

Er is deze week 200 miljoen te winnen in de eurojackpot, misschien hebben de reisbureaus en reisorganisaties wel stiekem een lotje gekocht van hun laatste spaargeld, want zo’n opkikker kunnen ze wel gebruiken. 80% omzetverlies over 2020, dat is niet mis, en er zijn aardig wat tweede hypotheken afgesloten om dat te kunnen overleven. Maar als troost voor degenen niet niet gewonnen hebben heeft het Auditorium van Milaan een live streaming event georganiseerd ter ere van Ennio Morricone op vrijdag 11 december, je leest er hieronder meer over.

Er komen al aardig wat ideetje voor een Kerstcadeau bij ons langs, we hebben er een paar opgenomenJe kan natuurlijk ook altijd een van onze boeken cadeau geven, die je in onze eboekenwinkel vindt.
Een
Bezoek onze winkel met kook- en reisboeken: https://shop.dolcevia.com/
 
Groeten uit Genua, 
Elisabeth 
Dolcevia.com
D E Z E W E E K
De Designer Panettone
De designer Panettone met Siciliaanse mandarijnen uit de Ciaculli. 
Ontdek dit
De Bora en de Barcolana bij Trieste
Als de lucht klaart na de bora is de kuststrook tussen Trieste en San Giovanni di Duino, de zogenaamde Strada Costiera tra Duino a Trieste, een van de mooiste ritten die je kan maken in Friuli-Venezia Giulia . Het heeft alles; van tunnels door het karststeen gebergte, strandjes omgeven door mediterrane struiken, pittoreske castello's en rotsen die verticaal uit zee oprijzen.
Waar is dit?
Rosso Nobile
Toscaans Rood  in huis met de kruidige geur van de Rosso Nobile
Ontdek dit
Een nieuwe kijk op Italie
Italiaanse monumenten en iconische paleizen en gebouwen, waaronder Unesco Erfgoederen, worden vereeuwigd in een nieuw type ansichtkaart van Pietro Cataudella. 
Lees meer
8 Films om te kijken als je naar Italië gaat
Je hebt je ticket geboekt en een leuk hotel uitgezocht. De tijd kan dus niet snel genoeg voorbij gaan, totdat je straks goed en wel op weg bent naar je volgende vakantiebestemming: Italië. Nóg leuker is het om je, voor je vertrek, alvast onder te dompelen in de Italiaanse cultuur. Daarvoor kun je natuurlijk een pizza bestellen en een reisgids doorbladeren. Maar om alvast een goed idee te krijgen van welke bezienswaardigheden je absoluut niet mag missen, kun je ook een paar mooie films uitzoeken. Om je een beetje op weg te helpen, vind je hier zes films waarin Italië de hoofdrol speelt:
Dit zijn de films die we kozen.
Italie in een flesje
Ik zie in Italië al jaren een trend in huisgeuren en parfums met essentiële noten van typische kruiden, bloemen en geuren die erg karakteristiek zijn voor een bepaalde regio zoals Umbrië, trentino -zuidtirol of Sicilië . natuurlijk heeft Iedereen bepaalde geuren die nostalgie opwekken, de geur van oma´s appeltaart wekt bijvoorbeeld prettige herinneringen op aan je kinderjaren. Ik heb dat met heel wat zaken, vooral in Italië: de geur van de sinaasappelbloesem en zoethout in Basilicata geven me altijd positieve energie, typisch Rome is voor mij de geur van versgebrande koffie bij Castroni aan de Colla di Rienzo op een vroege zonnige morgen; versgeplukte tomaten zijn bijna erotisch, terwijl de geur van amandelbloesem in Sicilië me doet denken aan lang uitslapen en ontspanning.       
Lees meer
Een rondvlucht door de Dolomieten voor de gastronoom
De Dolomieten hebben tegen alle verwachtingen eigenlijk geen al te slecht jaar gehad in 2020. Het was een toevlucht voor veel Italianen tijdens de vakantie , vooral wandelaars trokken er op uit, zoveel zelfs dat er schande van werd gesproken omdat de paden te dichtbevolkt waren met mensen die niet ver genoeg uit elkaar liepen. Naast ontspannende wandelingen, skiën en kuuroorden hebben de bergen voor mij alle ingrediënten van een gastronomisch feest: Slow Food, authentieke recepten die je alleen hier vindt, witte wijn van top kwaliteit en uiteraard bergkaas en fruit. Voor dit artikel blijf ik in het Val di Lagarina en ga tot aan het Val di Fassa gedeelte van de provincie Trento (Trentino).
Black Friday aanbiedingen: tot 30% korting, te vinden in de tekst!
R E C E P T E N
De legendarische Sfogliatelle
Sfogliatella (in het Napolitaanse dialect: 'a sfugliatèlla) is een typische lekkernij uit de regio Campania licht krokant zoals een Franse croissant en gevuld met ricotta en gekonfijte sinaasappels .
Lees meer
Aardappel krokantjes op z'n Italiaans (uit Friuli)
We eten minder patat en meer pasta . Bij een wedstrijd van Ajax schijnt 10 ton aardappelen aan patat verkocht te worden. Ondertussen zijn ook de restaurants nog dicht en daar schijnen we de patat ook hoog in aanzien te hebben. Ik vind die patatten eigenlijk maar niets. Van binnen zijn ze vrijwel zoutloos en van buiten wordt er kwistig zout op gestrooid. Ondertussen worden we op deze site en vele anderen verwend met allerlei Italiaanse pastarecepten en dat merken de supermarkten, want die schijnen tot 20% meer pasta dan normaal te verkopen. Dat terwijl je met aardappel ook zo verrassend Italiaans kunt koken.
Hoe maak je dit
N E D E R L A N D S E /B U I T E N L A N D S E - P E R S
Napels - Jan Fabre in dialoog met Caravaggio (video)
Vier schitterende sculpturen in rood koraal van de Antwerpenaar Jan Fabre zijn geplaatst in de kapel van de Pio Monte della Misercordia in Napels . De vier werken van Fabre zijn verbonden door sterk symbolische en spirituele elementen zoals de lelie, klimop, de duif, de sleutel van de Sint Pieter. De hedendaagse werken gaan in dialoog met de 17de-eeuwse schilderijen die al in de kerk aanwezig zijn, en volgen het thema van de Barmhartigheid, waaronder het meesterwerk Sette Opere di Misercordia van de grootmeester Caravaggio. Het paleis van de Pio Monte della Misericordia bevindt zich in het oude centrum van Napels , vlakbij de Duomo. 
Lees meer
Quality of life: Rome moves up 26 positions - Wanted in Rome
The effects of covid on quality of life: Rome moves up 26 positions while cities in Northern Italy collapse according to a study from Sapienza University and Italia Oggi.
 
Toch te vroeg uit Rome verhuisd?
Sunny Cars verlengt geldigheid gespaarde bonuspunten
Sunny Cars verlengt de geldigheid van de gespaarde bonuspunten met één jaar. Met iedere online autohuurreservering kunnen reisagenten bonuspunten sparen om deze vervolgens in te wisselen voor korting op autohuur voor eigen gebruik. Op deze manier kunnen reisagenten zelf ervaren wat de toegevoegde waarde van een huurauto op een bestemming ...
Lees meer
Omaggio a Ennio Morricone: concerto in streaming con laVerdi, Maurizio Billi e Federica Balucani - Milano
Milano - Venerdì 11 dicembre 2020 , alle ore 21.00, proseguono le attività in streaming dell’ Orchestra Sinfonica di Milano Giuseppe Verdi . Dall’ Auditorium di Milano , laVerdi presenta un omaggio a Ennio Morricone , insieme al maestro Maurizio Bill
 
Lees meer
Steun ons door dit te delen met je vrienden en kennissen
 
We zijn dankbaar dat je ons nieuws volgt!
 
Uitschrijven | Bekijk online

-