Deze week vooral véél nieuws uit Italie - Bekijk online
Goed nieuws uit Italie
Beste Lezer,

Deze week is er weer veel nieuws. Italië blijkt niet mee te doen aan de opening van de grenzen voor internationaal verkeer. Ze spelen het op veilig en vinden het toelaten van EU-burgers momenteel al goed genoeg.
Vind jij die mensen die de boel altijd ophouden bij het in- en uitstappen van het vliegtuig  irritant? Dan heb ik goed nieuws, een opzienbarende nieuwe cabine regel voor het vliegen naar Italië. Het zal tot nader bericht niet mogelijk zijn om cabine bagage mee te nemen aan boord, dit om te zorgen dat passagiers zoveel mogelijk afstand van elkaar kunnen houden.
De stad Rome wil de toeristen weer teruglokken, en de RTL-correspondent vindt het maar eenzaam worden, gelukkig hebben ze de sneltrein vanaf Fiumicino naar het station Termini weer in dienst gesteld. 
"Terwijl Nederlanders bij me klagen dat ze niet naar Italië willen omdat ze een mondkapje moeten dragen, gaat 60% van de Italianen niet op vakantie om een andere reden. Ze hebben het geld er niet voor. 30% is bang dit jaar de hypotheek of zelfs medicijnen niet te kunnen betalen."  Mustafa Marghadi
@mousmar via Twitter

De politie in Italië zit ook niet stil en  heeft deze week al 3 maal succesvol toegeslagen bij het oprollen van georganiseerde misdaden. In het begin van de week werd een grote wijnfraude van een bende wijnvervalsers ontdekt, die via online kanalen werd verkocht. De ´Ndrangheta werd gisteren op heterdaad op afpersing betrapt en vier kopstukken van het  misdaadsyndicaat werden opgesloten wegens chantage van het hotel del Golfo in Finale Ligure waar zij ´gratis´ in suites verbleven. Tenslotte werd vandaag bekend dat er in Salerno een drugsvangst is gedaan ter waarde van €1 miljard aan amfetamine pillen bestemd voor ISIS die inmiddels de grote drugsdealers zijn geworden. En het is pas woensdag. 
Deze week hebben we een zee van werk verricht aan de website Dolcevia vooral in de regionale reisgidsen is veel veranderd zoals je zult zien. We hebben sinds kort ook de weersverwachting voor iedere regio bijgevoegd, de nationale parken en de hoogtepunten onder de evenementen in de agenda van deze zomer die zoals in het geval van Ravenna allemaal digitaal worden uitgezonden. Er is ook een nieuwe verzamelpagina over de nationale parken gemaakt, zodat natuurliefhebbers dat snel kunnen vinden.. 

De beste groeten uit Italië

Elisabeth Bertrand
Redactie Dolcevia.com
Doe
Bedankt aan iedereen die de vakantie-enquête heeft ingevuld. We gaan nu de enquête afmaken en de eerste rapportages maken. Je kunt vandaag nog meedoen! 
D O L C E V I A - D E Z E W E E K
(Nieuw) De Nationale Parken van Italie
Een grote verzameling berichten en reportage over Nationale Parken van Italie
 
De Seceda
De Alpe di Seceda ligt aan de zonnige kant van Val Gardena en leent zich voor een ideale wandeling met waanzinnige panorama's.
Brixen wint 5 prijzen met korte film
Er is veel werk gestoken in de nieuwe film ´Together We Are Brixen´, die nu online beschikbaar is. In tweeënhalve minuut krijgt de kijker een indrukwekkend overzicht van Brixen en de samenhang van de mensen die er wonen. Brixen is de plek waar de Eisack en de Rienz elkaar ontmoeten, waar alles voortdurend in beweging is en waar mensen op elkaar kunnen vertrouwen.
Agricamper, kamperen bij de boer: oud concept, nieuwe vormgeving
Agricamper, een website met gratis plaatsverstrekkende boerderijen voor doortrekkende toeristen met camper of motorhome
Het Vagli meer en het dorp dat om de 30 jaar herleeft
Mocht je ooit een mooie weg willen rijden door de Garfagnana, b.v. als je uit de richting van Lucca komt en door het binnenland het uiterste bovenstukje van de Versilia wil bereiken, de buurt van Massa Carrera bedoel ik dus eigenlijk, dan kom je langs mooie stadjes als Barga en Castelnuovo.
Een masterclass in love met Massimo Bottura
Massimo Bottura is knallend terug! Zijn Osteria Francescana in Modena is deze maand weer geopend en daarnaast heeft hij zijn eerste buitenlandse osteria geopend in Los Angeles, de GUCCI OSTERIA . Maar daar gaat het even niet om, want in de online masterclass van maandagmiddag gaat het vooral om de authentieke Italiaanse producten die hij gebruikt.
Pesto met broodkruim van Massimo Bottura
Deze pesto heb ik Massimo Bottura eigenhandig zien maken, zie ook dit artikel , een verslag van de masterclass die hij gaf op 29 juni 2020. Pesto is een saus die we meestal kennen van basilicum en pijnboompitten, maar er zijn velerlei soorten pesto. Deze pesto is gemaakt met broodkruim. Tip van Bottura, bespaar niet op de ingrediënten, koop de beste kwaliteit die je kan krijgen. Gebruik de pesto met een goede Italiaanse pasta, b.v. van Felicetti of Gragnano, hij gebruikte fusilli van het laatste merk.
Onbeperkt golfen op Sardinië
Is Molas Resort bij Pula heropent het zomerseizoen met niet te missen promoties "Unlimited Golf Summer 2020" .
Ravenna Muziek Festival 2020, nu ook livestreaming
Een beroemd festival met een grote diversiteit. In principe zijn er het hele jaar door evenementen en uitvoeringen maar het hoogtepunt ligt wel in de maanden juni en juli.
Giro
L O G E R E N - B I J - L A N D G E N O T E N
Tenuta Madonnina, wijnlandgoed met luxe vakantiehuizen op Sicilië
Het prachtige Siciliaanse wijnlandgoed Tenuta Madonnina is weer open en ontvangt gasten. Super mooie appartementen met veel ruimte en uitzicht op de Etna.
 
Ca' Palazzo, karakteristieke appartementen bij Pergola
In 2012 maakten we als redactie van Dolcevia voor het eerst kennis met Ca'Palazzo.
We bezochten toen o.a. het stadje Cagli waar het pijprokersgilde van over de wereld bijeen was gekomen. Jaarlijks organiseert Cagli nog steeds het pijprokersfestival. Op Ca'Palazzo verbleef ook een grote groep fietsers die er samen met de ex-prof Steven Rooks er een fietsweek met bezoek aan de Giro d'Italia van maakte. Nu 8 jaar later maakte Dolcevia met Wijnand Luttikholt, de eigenaar en beheerder van Ca'Palazzo de Giro Dolcevia met daaraan voorafgaand de Decamerone. 
Vanaf 11 juli opent Ca'Palazzo weer voor gasten. Ca'Palazzo is een prachtig gerestaureerde borgo met een groot zwembad met een panoramische blik over de vallei op de Apennijnen.
Wil je meer van je gastheer weten dan kun je zijn diverse artikelen op onze site lezen. Ook is hij komend weekend in Amsterdam en biedt hij de mogelijkheid daar persoonlijk kennis te maken. Stuur hem daarvoor een bericht naar wijnandluttikholt@gmail.com Voor boekingsaanvragen graag een kortingscode 'Giro Dolcevia' vermelden. 
P E R S - N E D E R L A N D S
Een dorpje in de Italiaanse regio Molise hoopt deze zomer toeristen te trekken met een bijzonder aanbod. Je mag er namelijk een week gratis overnachten. Op deze manier hoopt de lokale overheid het toerisme een boost te geven na de... 
Lees meer op de Smaak van Italie
Tussen Napels en Salerno steekt haaks op de Italiaanse laars het Schiereiland van Sorrento de Tyrreense Zee in: welkom aan de Amalfikust. In het midden liggen de Monti Lattari, een middelhoge bergketen, terwijl aan de smalle kuststroken tientallen eeuwenoude stadjes tegen de hellingen aanleunen. ... 
Lees meer op Dit is Italie
Het lijkt een foto uit een sprookjesboek, dit huisje op het water. Je kunt het huisje – dat een Nederlands tintje heeft – echter met eigen ogen bewonderen, en wel in Bacoli, even buiten Napels. We nemen je er in deze blog alvast even mee naartoe, aan de hand van een aantal schitterende foto’s en …
Lees meer op Blog Ciao Tutti
P E R S - B U I T E N L A N D
Vanaf 26 juni verbiedt Italië het gebruik van overhead bins voor alle soorten bagage, inclusief trolleykoffers, op vliegtuigen die het land in- en uitvliegen.
Lees de details op Wanted in Rome
De meeste EU-landen zijn overeengekomen hun buitengrenzen op 1 juli opnieuw te openen voor bezoekers uit 15 landen - maar Italië zal zijn reisverbod handhaven en gaat alleen passagiers uit EU-landen toelaten.
Lees de details in The Local (EN)
De Italiaanse NAS Carabinieri van Florence (Arma dei Carabinieri) heeft met steun van Europol een netwerk van wijnvervalsers opgerold die online nep Italiaanse wijnen als dure merkwijn verkopen. In acht Italiaanse provincies (Avellino, Barletta-Andria-Trani, Brescia, Como, Foggia, Pisa, Prato en Rome) heeft de politie invallen gedaan. Bij het onderzoek werd ontdekt dat wijnen van lage kwaliteit werden hervuld in flessen onder originele etiketten en vervolgens als echte wijnen werden verkocht op een groot online veilingplatform. De wijnen werden verkocht in België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en de Verenigde Staten, vaak eindigend in de glazen van onbewuste klanten van wijnbars en cateringdiensten. 
Lees de details op EU Reporter
Er rijdt weer een express shuttle trein tussen Fiumicino en Termini Station. De luchthaven van Fiumicino in Rome is opnieuw met de trein verbonden met het centraal station van de stad Termini met de terugkeer van de Leonardo Express non-stop shuttles. De dienst, die meer dan drie maanden was opgeschort vanwege de covid-19 noodtoestand.
Meer details op Wanted in Rome
Bewoners zijn in een kustplaats bij Napels in botsing gekomen nadat vijf grote flatgebouwen onder een strikte 15-dagen durende lockdown werden geplaatst. Meer dan 40 mensen die daar wonen hadden positief getest op Covid-19. Het Italiaanse leger werd naar het gebied in het kleine stadje Mondragone gestuurd nadat enkele mensen de lockdown hadden doorbroken om aan het werk te gaan.
Lees de details in The Guardian
De wachtrij bij een soepkeuken in het Trastevere district van Rome beweegt zich aan een veel langzamer tempo dan  vóór de uitbraak van het coronavirus.  "We zijn gegaan van het serveren van ongeveer 300 maaltijden per keer naar 500," zei Lucia Lucchini, die de keuken beheert die wordt gerund door de katholieke liefdadigheidsinstelling Sant'Egidio.
Lees de details in The Guardian
Vier bekende restaurants op de Piazza Navona in het centrum van Rome heropenen officieel na de covid-19-crisis door 500 gratis diners aan te bieden aan de eerstelijnsgezondheidswerkers van de regio Lazio. Het initiatief, dat beschikbaar is vanaf vrijdag 26 juni, is ontworpen als een gebaar van solidariteit en dankbaarheid aan de echte helden in de coronavirus pandemie, meldt Rome online krant RomaToday.
Lees meer in Wanted in Rome 
E V E N E M E N T E N
Dit zijn de grote evenementen die dit jaar niet zijn afgelast. De Opera van Verona verzet het programma naar 2021 . Alle concerten van Andrea Bocelli inclusief die in het Teatro di Silenzio zijn tevens verzet naar 2021.

Wij houden trouwens bij welke evenementen er afgelast zijn, verzet zijn of gewoon doorgaan. Voor meer agendapunten en evenementen die je niet mag missen gedurende het gehele jaar kan je terecht op deze pagina. 
LevanteDrone Festival vanaf 20 juli 2020 om 15:00 uur
LIVE genieten van het mooiste deel van de Italiaanse Riviera, tussen 20 en 29 juli kan het.  Het eerste festival over de wereld van drones, video- en luchtfotografie. Je kunt dit festival 100% online volgen.
 
In Rome wordt een  ongekend grote tentoonstelling gehouden geheel gewijd aan Raffaello Sanzio da Urbino, beter bekend als Rafaël en dit op de 500e verjaardag
 
Hoewel dit jaar Salone del Mobile in Milaan is uitgesteld tot 2021 vanwege COVID-19, het onderdeel van het evenement - de Fuorisalone - gaat door, hoewel in aangepaste vorm.
 
Het Middeleeuws Festival van de stad Monteriggione vindt plaats tussen 7 en 19 juli 2020.
 

Een elegante opera in het openlucht theater Giacomo Puccini aan het meer van Torre del Lago in Toscane aan de Versilia. Dit is de 66ste editie van het prachtige openluchtfestival met uitvoeringen van de opera's Tosca, Turandot, Manon Lescaut en Madame Butterfly. Een evenement om je op te kleden. 

Een niet te missen programma met opera en muziek evenementen die in het historisch theater van de provincie Taranto plaatsvinden in de regio Puglia.
 

Een elegante opera in het openlucht theater Giacomo Puccini aan het meer van Torre del Lago in Toscane aan de Versilia. Dit is de 66ste editie van het prachtige openluchtfestival met uitvoeringen van de opera's Tosca, Turandot, Manon Lescaut en Madame Butterfly. Een evenement om je op te kleden. 

Het openlucht opera seizoen in Macerata aan de kust van Marche neemt ieder jaar plaats in de maanden juli en augustus.Het Sferisterio Opera Festival.
 

Van 20 juni tot 18 augustus 2019 komt het Romeinse theater weer tot leven dankzij zoveel artiesten! Het zomerfestival is terug met muziek, de grote klassiekers

Steun ons door dit te delen met je vrienden en kennissen
Tabloid Title
Tabloids are attention grabbers! They are a great way of promoting primary content. Tabloids are commonly used to display top stories or showcase popular items.
Read More
 
We zijn dankbaar dat je ons nieuws volgt!
 
Bekijk online | Uitschrijven