Het mooiste seizoen is begonnen en het gaat hier goed
Goed nieuws uit Italie
Beste Lezer,

Onze buurman heeft een zwembad in zijn tuin laten zetten. Twee weken lang was het een groot geheim, want we zagen wel graafmachines en een hoop bouwvakkers af en aan lopen, maar de hele tuin werd overdekt met een groot zeil en ook over de muur heen kon je niets zien. 
Het hele palazzo roddelde er over: wat was hij aan het bouwen, want zijn tuin is nauwelijks 4 meter breed en 8 meter diep en krijgt niet eens zon! 
Buurman beneden keek reikhalzend door de struiken, ook wij op de hoger gelegen etages keken alleen op een blauw zeil. Tot de storm kwam. Zo´n echte storm die je aan zee hebt, met fikse windstoten. De volgende morgen, lag het daar aan onze voeten, open en bloot. 
Een heus zwembad, niet groter dan een flinke badkuip, er zat nog geen water in, maar dat duurde nog tot de volgende dag. Ook de volgende dag kwam ook de instant grasmat, niet groter dan een reuze postzegel. En even later de eigenaar en zijn vrouw in bikini en in zwembroek om het uit te proberen. Ons gebouw gonst van de geruchten, zwart werkers of zwart geld, geen vergunning, waarom zo geheimzinnig? Maar we zij wel allemaal goed jaloers natuurlijk.
Intussen werken wij hard aan ons nieuwe kookboek met ongeveer 70 primi,  pasta, gnocchi en risotto. Zal binnenkort verschijnen, we houden je op de hoogte. De eerste complete versie ligt nu bij de spellingscontroleur. Een week, misschien twee, dan moet het echt klaar zijn. 
De enquéte hebben we inmiddels afgerond en de resultaten worden voor de volgende nieuwsbrief bekend gemaakt, ook wie de winnaar is van de doos Felicetti pasta. Dus ook hier nog even geduld.
Deze week kwamen de temperaturen alweer ruim bover de dertig graden en werd de roep om lekkere frisse drankjes groter, dus hebben we een vijftal nieuwe cocktails gepubliceerd, waarvan we er twee in deze nieuwsbrief hebben opgenomen, zodat jullie niet denken dat alles wat we doen hier is in de zon zitten met een drankje. 

Toch, chin chin uit Genua en bezoek onze website voor een nieuwe Italie ervaring! 
 
Elisabeth Bertrand
Redactie Dolcevia.com
Beauty
D O L C E V I A - D E Z E W E E K
(Nieuw) De Nationale Parken van Italie
Een grote verzameling berichten en reportage over Nationale Parken van Italie
 
Etruskische Borgo di Tragliata
Gastronomie en ontspanning in een Etruskische Borgo bij zee. Het thema is "Blissful Body, Mind and Soul" .  Aanbevolen korte break met twee geweldige yoga-instructeurs uit Zwitserland die op deze magische Borgo een 1, 2 of 3 daagse workshop geven. Yoga, meditatie maar uiteraard ook genoeg tijd om te genieten van het geweldige zwembad en de heerlijke lokale keuken van de Borgo.
Haagse messen op tafel bij Massimo Bottura
Zoals Michelangelo zijn pigmenten met zorg uitkoos om een meesterwerk te scheppen, zo zorgvuldig is een kok met zijn messen. Het zijn werktuigen waar hij niet zonder kan. Heel persoonlijk ook, gewicht en handvat zijn op zijn handen afgemeten. Een kok gaat zelden op stap zonder zijn persoonlijke messen, die vaak duizenden euro´s waard zijn. Nergens is haut cuisine zo verbonden met kunst als in de keuken van Massimo Bottura, de Michelangelo van het bord, geen wonder dus dat er gekozen wordt voor het beste van het beste.
Tequila Sunrise
De Tequila Sunrise is een leuk uitziende cocktail door het effect van de gelaagde kleuren in het glas. Door de combinatie van rood en oranje lijkt het inderdaad wel een spectaculaire zonsopgang op een zomermorgen. De cocktail werd voor het eerst gemaakt in de dertiger jaren in Arizona.
Klik hier voor meer nieuwe cocktail recepten. 
Rome, een stad om nu te bezoeken
Rome is een stad om nu te bezoeken en wij deden dat met de auto en lowcost vlucht. Profiteer van aanbiedingen, goedkope vluchten, geen rijen of bomvolle musea.
 
Mojito
De tegenwoordig immens populaire Mojito is een heerlijk frisse cocktail die een overvloed aan vers muntblad hoort te hebben. Het woord stamt waarschijnlijk van het Afrikaanse woord ´mojo´ wat betoverend betekent.
Klik hier voor meer nieuwe cocktail recepten. 
Een picknick op z'n Italiaans
Een maaltijd 'al fresco', hoewel een uitdrukking van Italiaanse bodem is wereldwijd een begrip en dankt zijn oorsprong aan de voorliefde van de Italianen voor 
 
Giro
P E R S - B U I T E N L A N D
Stuffed onions (Recept voor gevulde uien)
Onions are one of those things that people take for granted. Usually an added ingredient, they are rarely the star. Which is why I love it when I find dish that brings these alliums the love they deserve. These little stuffed onions do just that. I first had these at our friends B&B in Todi....
The post stuffed onions appeared first on Elizabeth Minchilli.
With more Italians holidaying at home this year and everyone keen to avoid tourist hotspots, we select beautiful areas for a peaceful break Watching Italy’s coronavirus agony unfold was unbearably sad for those of us who love this exuberant, gregarious country. But as the months went on, I began thinking more selfishly: Italy was coming back to life, but would the UK’s chaotic response to the pandemic deprive me of my Italy fix this year? 
Bron: The Guardian
Walking tours of some of the beautiful villages that make up Bagni di Lucca have been organised over the next few weeks.
Sardinië is beroemd om zijn prachtige kustlijn en kristalhelder zeewater. Verscholen achter een dikke mediterrane vegetatie liggen schitterende baaien. 
Bron: John en Pieter
E V E N E M E N T E N
Dit zijn de grote evenementen die dit jaar niet zijn afgelast. De Opera van Verona verzet het programma naar 2021 . Alle concerten van Andrea Bocelli inclusief die in het Teatro di Silenzio zijn tevens verzet naar 2021.

Wij houden trouwens bij welke evenementen er afgelast zijn, verzet zijn of gewoon doorgaan. Voor meer agendapunten en evenementen die je niet mag missen gedurende het gehele jaar kan je terecht op deze pagina. 
LevanteDrone Festival vanaf 20 juli 2020 om 15:00 uur
LIVE genieten van het mooiste deel van de Italiaanse Riviera, tussen 20 en 29 juli kan het.  Het eerste festival over de wereld van drones, video- en luchtfotografie. Je kunt dit festival 100% online volgen.
 
In Rome wordt een  ongekend grote tentoonstelling gehouden geheel gewijd aan Raffaello Sanzio da Urbino, beter bekend als Rafaël en dit op de 500e verjaardag
 
Hoewel dit jaar Salone del Mobile in Milaan is uitgesteld tot 2021 vanwege COVID-19, het onderdeel van het evenement - de Fuorisalone - gaat door, hoewel in aangepaste vorm.
 
Het Middeleeuws Festival van de stad Monteriggione vindt plaats tussen 7 en 19 juli 2020.
 

Een elegante opera in het openlucht theater Giacomo Puccini aan het meer van Torre del Lago in Toscane aan de Versilia. Dit is de 66ste editie van het prachtige openluchtfestival met uitvoeringen van de opera's Tosca, Turandot, Manon Lescaut en Madame Butterfly. Een evenement om je op te kleden. 

Een niet te missen programma met opera en muziek evenementen die in het historisch theater van de provincie Taranto plaatsvinden in de regio Puglia.
 
Het openlucht opera seizoen in Macerata aan de kust van Marche neemt ieder jaar plaats in de maanden juli en augustus.Het Sferisterio Opera Festival.
 

Van 20 juni tot 18 augustus 2019 komt het Romeinse theater weer tot leven dankzij zoveel artiesten! Het zomerfestival is terug met muziek, de grote klassiekers

Steun ons door dit te delen met je vrienden en kennissen
 
We zijn dankbaar dat je ons nieuws volgt!
 
Unsubscribe here | View web versionView in browser