De hoogtepunten uit Italie van deze week - Bekijk online uitgave
Goed nieuws uit Italie
Beste [Name fallback=],

De 11de van de 11de, in het zuiden van Nederland beginnen de voorbereidingen voor het carnaval alweer, ik herinner me dat nog goed uit de 14 jaar dat ik in Maastricht woonde. Hoe men dat in België en in de rest van Nederland doet weet ik eigenlijk niet. In Italië wordt er geen aandacht aan geschonken. Het betekent wel dat de winter echt is begonnen.
En dat brengt de Italiaanse vrouwen hopeloos in de war, want gebruikelijk is dat in oktober de complete zomergarderobe van de hele familie in de was gaat en daarna in dozen en koffers verdwijnt tot mei. De wintergarderobe wordt tevoorschijn gehaald, wederom allemaal in de wasmachine om daarna keurig gestreken de kast in te gaan. Dit ritueel herhaalt zich tweemaal per jaar.
Dit jaar echter, verzucht mijn buurvrouw, heb ik mijn zomerkleren, maar weer in de kast gehangen want het blijft veel te warm. Ook de rozen in de tuin zijn aan een tweede bloei begonnen.
De
(Boven: De Chiesa di Santa Maria dell'Ammiraglio in Palermo).

Wat betreft het wereldnieuws is er niet veel nieuws te melden, behalve dat Berlusconi er als voorbeeld bij wordt gehaald in vergelijking met het gedrag van Trump. Hij wist in ieder geval wel hoe hij gracieus het toneel moest verlaten. 

Ook Ligurië is nu weer oranje, en het hele land is feitelijk weer op slot, hoewel we er nu geen drama meer van maken, alles went. Reizen doen we dus in gedachten en dankzij mooie plaatjes en video’s bezoeken we nog best veel plaatsen. Zoals wij deze week herinneringen aan Palermo ophaalden, geïnspireerd door nieuwe initiatieven van high tech kunstenaars ArtFicial uit die stad, die veel jonge kunstenaars tegenwoordig verkiezen boven Rome of Florence.

De Engelstalige Reisgids over Ligurië is inmiddels klaar, alles staat in de startblokken voor de publicatie die op 27 november zal plaatsvinden. Op BlackFriday  vanaf 00.00 uur (27/11)  krijg je 40% korting op de gidsen met de kortingscode BLACKFRIDAY. Zet het alvast in de agenda.  

Groeten uit Genua, 
Elisabeth 
Dolcevia.com
D E Z E W E E K
De ontdekking van de wereldstad Palermo
Palermo is onweerstaanbaar geworden, een stad van twee seizoenen, zomer en lente. de bezienswaardigheden niet meer op te noemen zo veel, een feest van streetfood en curiosa. Palermo is progressief en bruisend met meer aandacht voor toeristen, voetgangers en fietsers dan welke andere stad in Italië. Keer op keer is er altijd wel iets nieuws te vertellen over de prachtige stad Palermo in het zuiden van Italië.
Begin met plannen..
Oase van rust en renovaties aan de Amalfitaanse Kust
Mijn favoriete hotels aan de kust van Amalfi zullen geen geheim meer zijn: Le Sirenuse in Positano en Palazzo Avino in Ravello. Dit jaar heeft palazzo Avino een aantal luxe suites laten inrichten door Cristina Celestino, onder meer bekend van de kenmerkende inrichting van hotel il palazzo experimentale in Venetië. Le Sirenuse biedt in het najaar van 2021 ook een nieuw fitness en detox retreat (31 okt- 6 nov) . Reden te meer om deze hotels nogmaals de revue te laten passeren.
Ontdek fitness en design in 2021
Drone fotografie en vliegen, dit zijn de nieuwe regels
Drones voor fotografie staan dit jaar bovenaan op menig Kerstverlanglijstje en natuurlijk gaan we onze nieuwe drone met camera of video het op onze volgende vakantie met hart en ziel uitproberen. We weten dat Italië voor elke drone-piloot een droom is, een hutspot van landschappen, elke plek biedt prachtige dorpen, historische plaatsen en zeegezichten. Je vakantiefoto’s gaan naar een geheel andere dimensie. Dus hoe hoog, Maar hoe ver en waar mag je vliegen? Dit artikel hoopt een paar van deze vragen te kunnen beantwoorden. 1 Januari 2021 verandert er wel een hoop met de nieuwe EU regels . 
Lees hoe makkelijk
ArtFicial | kruising tussen cultureel erfgoed en technologie
Artficial, de Siciliaanse startup die Il Satiro van Isabella Di Bartolo in 3D reproduceerde wordt wel de spotify voor kunst genoemd. Gevestigd in Palermo , waar een groep jongeren belangrijke kunstwerken in 3D reproduceert om ze over de hele wereld te kunnen verkopen. Ze hebben momenteel 700 stukken met een hoog popallure geproduceerd en streven er naar om tegen het einde van het jaar 2000 stukken te hebben gekloond.
Kunst in 3D Printing?
R E C E P T E N
Roompasta met schelpen op Elba
Een kok op Elba had het bedacht om een saus alla carbonara (maar dan wel zonder kaas) bij de schelpenpasta te doen. Als Jamie Oliver dat geflikt had op Elba, hadden ze hem het huis uitgeschopt, zo dacht Onno Kleyn . Tja dacht ik en daarna alle hoeken van het eiland laten zien.
Met room?
Twee maal in een week dat we een pasta gerecht met room hebben geplaatst. Tot voor kort was dit vloeken in de Italiaanse keuken . Maar sinds een beroemd Italiaans kok room gebruikte in zijn pastasaus, mogen wij buitenlanders het ook ongestraft doen, (hopen we dan maar). Voor dit gerecht hebben we voor het gemak enkele kant en klare ingrediënten bij de Jumbo ingekocht.
B U I T E N L A N D S E - P E R S
Two icons of disruptive political leadership have much in common … except for acknowledging gracefully when they’ve been voted out.
Before the pandemic, I never had any interest in making bread. (To be clear, I did try and make a sourdough because it’s delicious and I wanted to be Little House on the Prairie sufficient, but it’s not a hobby that lasted.) COMUNQUE, during what was our final retreat in Florence, the lovely Rachel set...Read More »
Steun ons door dit te delen met je vrienden en kennissen
 
We zijn dankbaar dat je ons nieuws volgt!
 
Uitschrijven | Bekijk online uitgaveView in browser