De hoogtepunten uit Italie van deze week - Bekijk online
Goed nieuws uit Italie
Beste Lezer,

Weet iemand wat ‘preboggion’ is? Of zoals mijn groenteboer het noemde ‘Prebuggiun’, dat moet een plaatselijk dialect zijn. Een zak vol zo van het maaiveld leek het wel, ik herkende borage en paardenbloemen, zuring en wat ander onkruid. Iemand die me bezig zag in de keuken zei meteen, “en daar moet je ook nog voor betalen?” Klopt, zei ik, 3,50 per kilo, maar het moet heel gezond zijn. Wikipedia vertelde me zelfs hoe ik het moest klaarmaken en dat er wel 20 soorten ‘onkruid’ in zitten. Met een paar tenen knoflook en een scheut wijn, plus gekookte aardappelblokjes er door. Af laten koelen en met Parmezaanse kaas opdienen. Het was, volgens mijn huisgenoten, heel lekker! 
 
Het leidde allemaal wat af van een Corona drama wat zich ondertussen afspeelde. Een vriendin onderweg naar huis (Nice), werd bij de ferry naar Ancona tegengehouden, mocht niet mee, maar werd 14 dagen quarantaine opgelegd omdat ze uit Noord-Macedonie kwam. En zelf moet ik beslissen of ik met een groep op stap ga naar Aosta. Wat was vroeger alles toch eenvoudig.
 
Maar in Brussel hebben ze eindelijk licht gezien, ze denken daar nu (6 maanden te laat) dat het handig zou zijn als er een universele kaart van Europa kwam met alle kleurcodes en beperkingen aan de grenzen. Ambtelijke molens.  
 
Halverwege oktober komt onze nieuwe Truffel Special uit, ditmaal met een exclusief interview met Luigi Ciciriello, maître de maison van Restaurant La Truffe Noire in Brussel.  Ook mag een bijdrage  verwachten van Enrico Derflingher, president van Euro-Toque Italia, die een recept met ons zal delen. Maroeska Metz, van Heel Holland Bakt, die bezig is met een video workshop over truffels in samenwerking met Wijnand Luttikholt, van Ca'Palazzo, gerenommerd 'hobby'chef, die ook over de truffels van de Marche zal schrijven. Enkele Italiaanse restaurants hebben toegezegd een speciaal truffelmenu te serveren, waaronder het gerommeerde 'Gran Tour in Italia' in Den Haag. Iets om naar uit te kijken.

Onze interactieve reisgids Ligurië werd enthousiast ontvangen en velen gingen je al voor met de aanschaf er van. Maak dus gebruik van 15% korting, gebruik daarvoor deze code 'W5Y1A2S1WR8G'. Klik hier of op de banner. (Geldig bij aankopen tot en met 2020-10-28)
Koop
'De Italiaanse Rivièra in 10 etappes'  is te krijgen via Shopify.com betaalbaar met iDeal, Bancontact, GooglePay of creditcard.
Ook te koop het Pasta Kookboek en andere uitgaven.
 
 
D E Z E W E E K
Gucci goes Hollywood
De Vintage en Hollywood kleuren. De 2020 bestsellers uit de collectie van Gucci Bearty nu verkrijgbaar. 
 
Wijn en architectuur in Toscane
Gaan wijn en design hand in hand? Liefde voor het land en het landschap meestal wel, misschien is dat de rode draad. Nieuwbouw op wijngaarden wordt een wedstrijd tussen architecten . Wie kan een silo, een opslagkelder, een bezoekerscentrum ontwerpen dat naadloos in het landschap past. Renzo Piano, Mario Botta, Tobia Scarpa werden er al op losgelaten. En natuurlijk Arnoldo Pomodoro die de Schildpad in Umbrië bouwde.
Rode ui met Aceto Balsamico di Modena
Ik ben een grote liefhebber van de ui, een van de meest veelzijdige groenten . De ui wordt al minstens 7.000 jaar geteeld en behoort bijna overal ter wereld tot een vast ingrediënt in de lokale keuken. Maar uien vind ik persoonlijk het lekkerst eenvoudig gestoofd met wat azijn, vooral de Tropea ui, een milde rode ui met een zoete smaak. Uien kun je het beste op een donkere plek op kamertemperatuur bewaren, maar dat is gedurende de warme zomer in Italië bijna onmogelijk dus worden ze meestal in ijskast gepropt bij de aardappelen en knoflook.  Lang liggen ze nooit, ik heb er altijd wel een goede bestemming voor en dit is er een.  
A room with a view
Deze collectie kamerschermen en behang van Maison Pierre Frey is een charmant souvenir voor wie Toscane mist.  
Reisgids Ligurië, een gastronomische route in 10 etappes
We gaan vandaag de dag met een navigator en een smartphone of tablet op reis , geen boekjes die je niet kan vinden in een volle auto of kaarten die nooit meer opvouwen zoals ze uit de winkel kwamen. De gastronomische route die we hebben gemaakt loopt van Ventimiglia naar La Spezia in 10 etappes met wijnproeven en een reeks restaurants die we persoonlijk aanbevelen. De opzet van deze reisgids is, dat je eigenlijk overal kan beginnen en stukjes en beetjes kan gebruiken, of mixen met je eigen route . Je bezoekt onder meer Dolceacque, Noli, Taggia, Genua , Camogli, Portovenere en natuurlijk de Cinque Terre . 
Baden in kleur
Als je ooit twee hoog achter in Amsterdam hebt gewoond dan weet je het beste te maken van kleine ruimtes. Het aantal vierkante meters mag de creativiteit nooit beperken. Patronen werken perfect in een kleine ruimte omdat ze karakter toevoegen zonder inbreuk te maken op de kostbare oppervlakte. Het is echter belangrijk om patronen op de juiste manier uit te voeren en deze nieuwe tegelserie van Marazzi doet dat perfect.
Visragù met pasta
Een simpel recept dat je in een oogwenk op tafel zet. Ik heb in dit recept plakken zwaardvis gebruikt waar ik blokjes van gesneden heb, wat goed te zien is op de foto, maar ook andere vissoorten zoals b.v. een rode poon zullen het goed doen. Als je zalm, tonijn of zwaardvis gebruikt let op dat je niet te lang meekookt om het niet droog te laten worden.
'Ti Amo Italia' van Nutella een nieuwe verzamelserie
Nutella komt met een speciale editie: in samenwerking met het italiaans verkeersbureau lanceren ze een nieuwe reeks verpakkingen voor de fameuze Nutella die "Ti Amo Italia" heet. Het wordt een limited edition en wordt waarschijnlijk een verzamelitem voor de liefhebbers van Nutella.  
Bekijk
Onze actie voor ‘Logeren bij Landgenoten’, met speciale herfstaanbiedingen loopt ook goed, gelukkig krijgen de Nederlandse en Vlaamse ondernemers in Italië veel extra aandacht deze maand, ook in “De Smaak van Italië” die vanaf deze week in de winkels ligt. 
B & B La Vecchia Scuola
Al geruime tijd zijn wij (Jurgen & Gonnie Linssen) bezig geweest met de gedachten om te emigreren naar Italië. In eerste instantie dachten we aan een ‘opknapper’ waar we de vakantie zouden gaan doorbrengen. Maar na steeds vaker in Italië te zijn geweest wisten we het zeker. We gaan emigreren! In 2014 zijn we met een camper door Italië gegaan en hebben we de regio gevonden die het beste op onze plannen aansluit. In Le Marche hebben we de plek gevonden waar we graag zouden willen wonen. En net zo belangrijk, waar we gasten zijn gaan ontvangen om hen te kunnen laten genieten van alle hoogtepunten die de regio Le Marche te bieden heeft. La Vecchia Scuola een B & B in Marche bij Macerata, behoort bij de 10 beste van Italie nu onder Nederlandse leiding
 
Logeren bij Landgenoten in Le Marche
Leontine´s Lodge (5 p.) Sogno Sperduto op Sardinië
Een retreat tussen de rotsen met complete privacy in de natuur om het hele jaar te kunnen bijtanken en opladen. Dolce Far Niente: geen drukte en rumoer, maar een oase van rust. ’Back to the basics’ maar door onze 5 sterren hospitality ervaring een lodge met ‘lots of little luxuries’. Bedoeld voor ‘outdoor living’ met en hangmat en diverse zitjes, 4 terrassen op elke windrichting, een buitendouche en buitenkeuken, 2 overkappingen voor schaduw en regen om te genieten van zonsop- tot ondergang, een uitzicht soms tot Corsica én ’s nachts sterren kijken
Een luxe privé vakantiewoning tussen de rotsen bij Olbia aan de Costa Smeralda voor 5-8 personen. 
 
Logeren bij Landgenoten in Florence en op Sardinië
Deal
P E R S - B U I T E N L A N D
Europese Commissie wil gecoördineerde aanpak reisbeperkingen
De Europese Commissie wil één kaart met reisbeperkingen die geldig is voor alle lidstaten. Een gecoördineerde aanpak is nu essentieel in Europa, laat Eurocommissaris voor Justitie Didier Reynders weten in een video. Op dit moment hanteert elk land eigen reisadviezen, wat zorgt voor veel onduidelijkheid bij zowel reisorganisaties als consumenten. ...
De Beste Wijn Publicaties in 2020, volgens Suspicious Sommeliers.
Meisjes van deze school in Rome protesteren dat ze geen miniskirts meer mogen dragen omdat at de mannelijke leraren te veel zou afleiden.
E V E N E M E N T E N
Dit zijn de grote evenementen die dit jaar niet zijn afgelast. De Opera van Verona verzet het programma naar 2021 . Alle concerten van Andrea Bocelli inclusief die in het Teatro di Silenzio zijn tevens verzet naar 2021.

Wij houden trouwens bij welke evenementen er afgelast zijn, verzet zijn of gewoon doorgaan. Voor meer agendapunten en evenementen die je niet mag missen gedurende het gehele jaar kan je terecht op deze pagina. 
Virtueel Aperitivo uurtje in het Vaticaans museum op 26 september 2020
Wil je er eventjes tussenuit?  Deze zoomlezing is live vanuit Rome waar je samen met Laura Weinstein, een Emmy genomineerde, National Geographic filmproducent 
 
Doe mee
Het Le Vie dei Tesori Festival is een unieke en slimme manier om Sicilië te ontdekken! Cultuur en schoonheid zijn van iedereen en geven je een goed gevoel. De XIV-editie vindt plaats in veertien steden en dorpen op het hele eiland, in de 9 weekenden tussen 12 september en 8 november 2020.
De Belgische kunstenaar Jan Fabre , internationaal bekend om zijn provocerende kunstwerken en creatieve geest, de Britse actrice Charlotte Rampling , een buitengewoon en bekroond filmtalent, de Griekse choreografe Dimitris Papaioannou , een authentieke pionier van de hedendaagse dans, de Frans/Syrische theaterregisseur Ramzi Choukair en de Koeweitse toneelschrijver en regisseur Sulayman Al-Bassam bieden een nieuwe visie op het postkoloniale theater. Dit zijn grote en beroemde theatermaker
Steun ons door dit te delen met je vrienden en kennissen
 
We zijn dankbaar dat je ons nieuws volgt!
 
Unsubscribe here | Bekijk online