Het mooiste seizoen is begonnen en het gaat hier goed
Goed nieuws uit Italie
Beste Lezer,

Wat het meeste opvalt, nu dat de moedigsten weer vakanties boeken, is de onzekerheid. Degenen die nu op reis gaan zijn pioniers, vol vragen over wat ze ter plaatse zullen ondervinden en of een vakantie nog wel ´leuk´ gaat worden. 
Voor hen die niets meer willen dan een stukje vrije natuur, een goed glas wijn en dagelijkse lekkernijen uit de winkel, zal het wel los lopen. Zij zoeken eigenlijk niets anders dan een verandering van omgeving, weg uit de vier muren die ze drie maanden lang opgesloten hield. 
Het is wat anders voor mensen die normaal gesproken op reis gaan om bezienswaardigheden te zien, musea te bezoeken, te winkelen en een gezellig terrasje willen pikken. Je komt overal in aanraking met de nieuwe werkelijkheid. Ik ging gisteren even de stad in voor een paar boodschapjes, elke winkel hetzelfde, op straat wachten tot je binnen mag, temperatuur meten, handen ontsmetten. Bij de bank de vraag “Bent u klant?”, wat betekent dat, mag ik anders niet naar binnen?
De eerste plons in zee heb ik al gemaakt.  Aan het strand is het motto dit jaar afstand houden, dus geniet van een rustig strand en kom vroeg.
Met dit alles in gedachten gingen we deze week op zoek naar bestemmingen die voor iedereen een mooie en relaxte vakantie kunnen betekenen: de mooiste natuurparken, bergdorpen die je gewoonlijk overslaat, vakanties in de natuur, activiteiten als swimtrekking of een mooi hotel  met  eigen strand. We schenken eigenlijk zelden aandacht aan golf, maar ook dat is een sport waarbij je geen massa´s zal tegenkomen, dus de mooiste golfbanen in Italië verdiende eveneens een plaatsje in deze rij. 
 
We komen vaak tips tegen die niet genoeg materiaal leveren voor een uitgebreid artikel, maar die we jullie toch niet willen onthouden, dus zijn we begonnen met een nieuwe rubriek ´korte berichten´, kleine stukjes met een enkele foto, die je net de nodige informatie bieden. Waarom we dit niet eerder hebben gedaan?
Dolcevia blijft zich ontwikkelen tot het beste wat er te bieden valt met betrekking tot Italië. Zoals we nu ook alles wat we ooit schreven over natuurparken hebben gebundeld, vernieuwd met betere informatie en veel van nieuwe foto´s hebben voorzien. 
 
Met andere woorden, de nieuwsbrief staat weer vol met nieuws dat je niet mag missen.


De beste groeten uit Italië

Elisabeth Bertrand
Redactie Dolcevia.com
Doe
Onze vakantie-enquête blijft maar rond de 420 staan. Ik heb nog 80 antwoorden nodig voordat ik de resultaten kan publiceren. 
D O L C E V I A - D E Z E W E E K
Swimtrekking in Italie
Swimtrekking is een watersport voor iedereen  Ecologisch, veilig, actief en gezellig. Swimtrekking bestaat al een paar jaar, maar het afgelopen seizoen heeft het veel nieuwe zielen gewonnen om de doodeenvoudige reden: Het is leuk, gezellig en niet te zwaar dus je kunt de hele familie  (vanaf 8 jaar oud) meenemen! De eerste treks van het seizoen vinden plaats in Ligurië aan de Levante, in de Golf van Tiguilio op twee plekjes tot en met 29 juli, daarna verhuizen ze naar Toscane,  Sardinië en daarna Le Marche en Lazio. 
Geniet deze zomer van gastvrijheid in Italiaanse dorpen
In het kielzog van de Italiaanse lockdown gebeurden op toeristisch gebied enkele vreemde dingen. Opeens was er in de vertrouwde en gewoonlijk drukke toeristische bestemmingen geen hotelkamer meer te verkopen. Kleine gehuchten, dorpjes en afgelegen gemeenschappen grepen de kans om hun toeristisch product onder de aandacht te brengen.
Giro
Move to the top
Cortina, Veneto. Op 4 juli 2020 gaat de kabelbaan naar Malga Ciapèla weer open. Een korte maar opzienbarende rit van 12 minuten naar de top van de 3343 meter hoge Marmolada.
De mooiste golfbanen van Italie
Italië biedt een geweldige kans voor alle golfliefhebbers: een combinatie van hun favoriete sport met een reis naar een schitterende omgeving. Met meer dan 400 faciliteiten, 150 banen met ten minste 18 holes en golfresorts op super panoramische locaties. We hebben de meest schilderachtige greens geselecteerd, perfect voor een top-golfvakantie.
Luxe in de Salento
Voor je ligt alleen de licht turkooizen zee van de Salento ... middag-, avondeten en ontbijt arriveren waar je maar wilt, aan het strand, in je kamer of op de veranda. Wil je het liefst isolatie, pure luxe en ruimte dan is dit misschien jouw privé strandje en veranda. La Pieschiera in de Salento.
Reizen in Italie in Corona-tijd. Wat is er verplicht, wat niet.
De regels en richtlijnen voor hotels, restaurants en andere openbare gelegenheden in Italie zijn onlangs in het Engels gepubliceerd, door de ENIT (het Italiaans verkeersbureau).  Je kunt ze via deze pagina downloaden en lezen. De regels zijn redelijk eenvoudig te lezen en omvatten de minimale eisen waar een etablissement aan moet voldoen om het risico van verspreiding van COVID-19 tot een minimum te beperken en de veiligheid van de klanten te garanderen. 
Lizzano
Land van zee, zon en wijn, Lizzano  verleidt door haar eenvoud. Dit is een van de charmantste plekjes achter de Salento kust met zo'n 10K inwoners, ongeveer 25 km ten zuiden van de stad Taranto. De inwoners houden zich vooral bezig met het maken van een voortreffelijke Primitivo wijn uit de wijngaarden van de Manduria.
De 10 mooiste nationale natuurparken van Italie
In een tijd waarin we allemaal rust en ruimte zoeken, waar kun je het beter vinden dan in de Nationale Parken van Italië . Je kunt jezelf er gemakkelijk in verliezen, groots, majestueus en onbegrijpelijk mooi als ze alle 25 zijn, van de noordelijke Dolomieten en het Gran Paradiso naar het uiterste zuiden, met het Pollino en het Cilento park. Italië heeft 25 nationale parken, 147 nationale natuurreservaten, 146 regionale parken, 430 regionale natuurreservaten, 32 marine nationale parken. Je mag wel zeggen dat Italië een groot natuurreservaat is, wat er overblijft zijn de archeologische parken die we hier nog niet eens noemen.
P E R S - N E D E R L A N D S
Marostica, een kleine stad in de provincie Vicenza, in de regio Veneto, vormt een prachtig middeleeuws decor voor een levensgroot schaakspel, dat om het jaar in september wordt gespeeld. Maar ook op andere momenten is het er goed toeven, met dank aan het imposante kasteel en de stoere stadsmuren.
Bron : Blog Ciao Tutti
Op beddenspreien en kussens, op waterkannen en ontbijtbordjes – de pavoncella sarda duikt overal op Sardinië op. Deze gestileerde afbeelding van een kievit is dan ook hét symbool van het eiland. 
Bron : Parliamo Italiano
Het is de droom van iedere toerist: foto’s maken van beroemde bouwwerken, pittoreske pleinen of sfeervolle steegjes zonder dat er mensen te zien zijn.
Bron : Blog Ciao Tutti
P E R S - B U I T E N L A N D
Traditional Ligurian baked stuffed peaches
We vinden de recepten van A Small Kitchen in Genoa altijd de moeite om te delen. Dit is een van mijn favorieten. 
Bron : A Small Kitchen in Genoa
Dit was het populairste bericht uit Italië van deze week.
De zomer is hier en het alpenijs wordt beschermd tegen de opwarming van de aarde. In Noord-Italië heeft de Presena-gletsjer sinds 1993 meer dan een derde van zijn volume verloren.
Bron : The Guardian
We zijn allemaal benieuwd naar wat de toekomst van reizen gaat worden. Dit jaar is nog experimenteel, we weten niet goed hoe we ons moeten gedragen en wat we kunnen verwachten op de bestemming. Dit zijn enkele van de nieuwe technieken die we mogen verwachten.
Bron: BBC Travel
Dit is een kort overzicht van de meest recente COVID-19 cijfers in Italie. Het gaat goed.
Bron: Wanted in Rome
Easyjet proeft de intense emotie van de oorlog tegen de Maffia. Een zeer gevoelig onderwerp voor de meeste Italianen.  De Italiaanse minister voor het zuiden van Peppe Provenzano eiste dinsdag van Easyjet "excuses aan Calabrië en Italië".
Bron : Wanted in Rome
Heb je jezelf nooit afgevraagd waarvoor je allemaal bij een zogenaamde Tabbacheria terecht kunt? Dit is een handig overzicht.
Bron : Wanted in Rome
Rome ontwaakt van de lockdown en het lijkt alsof er een nieuwe epidemie is. De elektrische scooter heeft de straat overgenomen. Een positief punt is in ieder geval de toegenomen stilte en betere lucht. Je kunt elektrische scooters al een tijdje huren via het Share programma Cooltra.
Bron : The Local
Wil je weten wat er deze zomer gaan is in de hoofdstad van Italië. Hier tref je een overzicht van de leukste evenement in Rome. 
Bron : Romeing
E V E N E M E N T E N
Dit zijn de grote evenementen die dit jaar niet zijn afgelast. De Opera van Verona verzet het programma naar 2021 . Alle concerten van Andrea Bocelli inclusief die in het Teatro di Silenzio zijn tevens verzet naar 2021.

Wij houden trouwens bij welke evenementen er afgelast zijn, verzet zijn of gewoon doorgaan. Voor meer agendapunten en evenementen die je niet mag missen gedurende het gehele jaar kan je terecht op deze pagina. 
For this year, forget the Terme di Caracalla: the Rome Opera House will host its 2020 summer edition at the Circo Massimo from July 16th to August 13th. The post The biggest stadium of the world to host operas and ballets for a whole month appeared first on Romeing | Rome's english magazine, events and exhibitions in Rome.
In Rome wordt een  ongekend grote tentoonstelling gehouden geheel gewijd aan Raffaello Sanzio da Urbino, beter bekend als Rafaël en dit op de 500e verjaardag
 
Hoewel dit jaar Salone del Mobile in Milaan is uitgesteld tot 2021 vanwege COVID-19, het onderdeel van het evenement - de Fuorisalone - gaat door, hoewel in aangepaste vorm.
 

Het Middeleeuws Festival van de stad Monteriggione vindt plaat tussen 7 en 19 juli 2020.

Een elegante opera in het openlucht theater Giacomo Puccini aan het meer van Torre del Lago in Toscane aan de Versilia. Dit is de 66ste editie van het prachtige openluchtfestival met uitvoeringen van de opera's Tosca, Turandot, Manon Lescaut en Madame Butterfly. Een evenement om je op te kleden. 

Het Todi Festival van theater, dans, muziek, kunst en literatuur bestaat al meer dan 30 jaar en is een van de belangrijkste culturele evenementen in Italie.

Het Feest van de Verlosser is een van de meest belangrijke volksfeesten voor de Venetianen. Het begint met een spectaculair vuurwerk en lichtspel in de nacht v

Een niet te missen programma met opera en muziek evenementen die in het historisch theater van de provincie Taranto plaatsvinden in de regio Puglia in de laatst

Een elegante opera in het openlucht theater Giacomo Puccini aan het meer van Torre del Lago in Toscane aan de Versilia. Dit is de 66ste editie van het prachtige openluchtfestival met uitvoeringen van de opera's Tosca, Turandot, Manon Lescaut en Madame Butterfly. Een evenement om je op te kleden. 

Het openlucht opera seizoen in Macerata aan de kust van Marche neemt ieder jaar plaats in de maanden juli en augustus.Het Sferisterio Opera Festival wordt ook i

Van 20 juni tot 18 augustus 2019 komt het Romeinse theater weer tot leven dankzij zoveel artiesten! Het zomerfestival is terug met muziek, de grote klassiekers

De meest spectaculaire bloemententoonstelling in Europa komt terug in Genua van 24 april tot 9 mei 2021. De bloemententoonstelling vindt iedere 4 jaar plaats e

Steun ons door dit te delen met je vrienden en kennissen
 
We zijn dankbaar dat je ons nieuws volgt!
 
Uitschrijven Unsubscribe | Bekijk online