De hoogtepunten uit Italie van deze week - Online versie
Goed nieuws uit Italie
Beste iedereen,

We gaan dit jaar een aantal Nederlandse Italianen of Italiaanse Nederlanders, het is maar hoe je het bekijkt, aan het woord laten om de intro van onze 'Goed Nieuws uit Italië' brief te verzorgen. Dit maal is het Olga Bibi Segaar, die met haar Italiaanse man in Teramo  (onder) woont en daar een architectenbureau heeft.
"Ooit was ik niet zo’n tv mens, maar sinds de covid regels ons verplichten binnen te zitten is dat veranderd en is het zeker fijn om 's avonds mooie programma’s op de tv te zien. En gelukkig zijn er redelijk wat leuke tv-programma's dus, hopelijk komen deze ook eerdaags op de Nederlandse buis. 
IK heb genoten van “Made in Italy” bijvoorbeeld, een Italiaanse televisieserie, die vertelt over de geboorte van de Italiaanse prêt-à-porter-mode in het levendige Milaan in de jaren ‘70 en illustreert de geboorte van de high fashion-industrie. Voor het eerst in Italië werden de originele kostuums van die tijd gebruikt dankzij de grote modemerken die hun archieven openden met kleding en accessoires uit die tijd. De serie is niet alleen opgenomen in Milaan, maar ook in Roma, New York en Marokko. 
 
Zoals veel Italianen ben ik ook vaker in de keuken te vinden, goed en lekker eten is vooral nu belangrijk. In de winter is ‘Scrippelle 'mbusse’ een super gerecht uit mijn streek zeker een aanbevelen om eens te proberen. Het is een typisch recept uit Teramo de stad waar ik woon in noord Abruzzo. Scrippelle zijn  dunne "omeletten" bereid met bloem, eieren en water. "mbussa" betekend in de bouillon. Meng de eieren en de bloem en verdun ze met 1 glas water voor elk ei. Vet een pan in met olie (of reuzel). Giet het mengsel beetje bij beetje met een pollepel om een zeer dunne "scrippelle" te verkrijgen die op laag vuur kan worden gebakken en vervolgens kan worden afgekoeld. Als de scrippelle klaar zijn, bereid je de bouillon, of van kip-kalkoenvlees of van een stuk rundvlees samen met een ui, wortel en stuk bleekselderij, laat je het ongeveer twee uur samen koken. Giet de bouillon vervolgens door een vergiet. Rol de scrippelle met een eetlepel geraspte Parmezaanse kaas op borden en giet er de kokend hete bouillon over, bestrooi (als je wilt) nogmaals met Parmezaanse kaas. 
Volgens de traditie komt dit gerecht uit het eerste decennium van de 19e eeuw, en dat weten we omdat we het te danken hebben aan de inventiviteit van Enrico Castorani uit Teramo, hij was assistent van de kok die verantwoordelijk was voor de kantine van de Franse officieren die in Teramo gestationeerd waren."
 
Groeten uit Teramo (Abruzzo)
Olga Bibi Segaar
Gastschrijver van de week van de Dolcevia.com nieuwsbrief 'Goed Nieuws uit Italie.
 
Voor meer authentieke streekgerechten koop ons boekje met meer dan 90 Pastarecepten.

Bezoek onze winkel met kook- en reisboeken: https://shop.dolcevia.com/
D E Z E W E E K
1000 km wandelen rondom het Lago d'Orta
Maandenlang hebben een paar enthousiaste wandelaars in het gebied rondom het meer van Orta duizend kilometer aan paden afgelegd, rond het meer, in de heuvels en in de bergen, uitgerust met zware rugzakken waarin wel 15 camera's meegezeuld werden. Het resultaat? Gedetailleerde 360° sfeerbeelden die je nu kan zien op Google Maps en op Google Earth. 
Waarom je in Italie wilt wonen
Heb je er ooit bij stilgestaan waarom we zo graag naar Italië willen verhuizen, het antwoord is misschien anders dan je dacht. 
 
Motorhome huren in Italië
Een van de meest veilige vakantie is natuurlijk als je je eigen huis mee zou kunnen nemen, als een soort schildpad. Maar je kan ook een eigen huisje huren en er mee op pad gaan. Motorhomes zijn nu ook in Italië te huur en heus geloof me, je hoeft er geen geitenwollen sokken voor aan te trekken om er in rond te rijden. 
'Villa in Umbria' vakantiehuizen met Nederlanders begeleiding
Zoek je een mooi vakantiehuis dit jaar, dan moet je eens beginnen te kijken bij het aanbod dat Saskia heeft in haar collectie 'Villa in Umbria', unieke woningen, boerderijen en villa´s die je direct van de eigenaar huurt met Nederlandse bemiddeling ter plaatse.
 
Covid and the city - de toekomst van het platteland
Italianen beginnen de trek terug naar het platteland, Covid -19 bewijst dat investeren in bergdorpen in de Apennijnen zinvol is
 
Tenuta Madonnina, wijnlandgoed met luxe vakantiehuizen op Sicilië
Het prachtige wijnlandgoed Tenuta Madonnina op Sicilië is door Carla en Tom Boelen omgetoverd tot een kleinschalig vakantieresort met luxe vakantiehuizen. Op de noordhelling van de Etna en met uitzicht op het prachtige dorp Castiglione di Sicilia liggen 8 lifestyle huizen variërend van 2 tot 8 personen.
Waar overnachten na de Gotthardtunnel?
Velen zullen dit jaar voor kiezen om met eigen auto naar Italië te rijden. Speel het op zeker en boek je hotel zo snel mogelijk. Bij booking.com kan je gratis annuleren in geval je reis niet doorgaat. Enkele tips om te overnachten langs de snelweg (A2) na de Gothhardtunnel langs de Italiaans-Zwiterse grens richting Toscane of het Gardameer.
 
Pollo alla Marengo uit Piemonte
Deze kip is echt geen Frans gerecht, hoewel het gecreëerd werd ter ere van Napoleon's zege bij de Italiaanse stad Marengo voor de legereenheden die in  Piemonte gestationneerd waren. Dus een beetje Frans dus eigenlijk wel.
 
Italiaanse vakantiedagen
Voor al diegenen die niet aan vaste vakantiedagen zijn gebonden is het goed om te weten wanneer de school- en andere vakanties vallen in Italië. Vind hier alle Italiaanse schoolvakanties gerangschikt per regio en de nationale feestdagen en vrije dagen. Vier vakantie veilig: Boek je vakantie naar Italië buiten het hoogseizoen.
 
Reisgids Ligurië
Mocht je nog geen plannen hebben gemaakt voor de vakantie en je bent op zoek naar iets bijzonders, neem maar van mij aan dat je legio tips vindt in dit leuke app boek, een hebride vorm van reisgids en app voor onderweg. Een gastronomische route van Ventimiglia naar La Spezia in 10 etappes met wijnproeven en een reeks restaurants die we persoonlijk aanbevelen, plus tips voor leuke overnachtingsplekken. 
 
Verhuizen? Waar is het fijnste wonen in Italië
Een onmisbaar artikel voor wie eraan denkt om in Italië te wonen. Of investeren in vastgoed. Milaan is de beste grote stad, zijn Como, Siena, Trieste of Bologna de beste keus om te wonen
 
N I E U W Dolcevia.com is er nu ook in het Engels
Natural spas and thermal spings in Italy
Do your muscles ache or is Covid stress getting the better of you. Strart dreaming  of that relaxing spa treatment in Italy you think you (and the rest of us) deserve. Overview of top thermal springs in Italy, Montecatini and Saturnia in Tuscany and Abano Terme in Veneto. 
 
Pope Calls Coronavirus Vaccinations an Ethical Obligation - The New York Times
Zo hoor je het eens van een ander! De Paus vindt dat het vaccineren een morele (ethische) plicht is.
Covid Helped Reverse Italy’s Brain Drain. But Can It Last? - The New York Times
Veel jonge Italianen verlieten het land na hun studies om elders een betere baan te kunnen vinden. Teruggekeerd zitten ze nu thuis en werken op afstand, de Italiaanse overheid heeft het aangemoedigd, maar economen denken dat het geen blijvende oplossing is voor het gebrek aan banen met toekomst in Italië.
Italy's largest mafia trial in three decades to begin against 'Ndrangheta | Mafia | The Guardian
Vandaag begint een mega proces tegen de Ndrangheta in Calabrië, de veiligheidmaatregelen die de raadzaal die 1000 mensen kan houden, zijn extreem hoog, de verdachten zitten in een afgesloten kogelvrije 'kooi'.
Steun ons door dit te delen met je vrienden en kennissen
 
We zijn dankbaar dat je ons nieuws volgt!
 
Bezoek onze nieuwsbrief online : https://dolcevia.com/email/sendy/w/qayd19Udj892pE892XAKYMGddA Uitschrijven : https://dolcevia.com/email/sendy/unsubscribe-success.php?c=137