De hoogtepunten uit Italie van deze week - Bekijk online
Goed nieuws uit Italie
Beste Lezer,

Italië behoort (even afkloppen) nog tot de veiligste plaatsen in Europa, voor degenen die in Nederland het geharrewar over mondkapjes even wil ontlopen een goede gelegenheid om er nog een paar dagen tussen uit te gaan. Noord Italië nodigt je uit op tal van wijnoogstfeesten, open kelders en andere evenementen vooral in Trentino en Piemonte. 
 
Ook in Rome is het goed toeven, met maar weinig toeristen en geen wachtrijen, goed voor een heerlijk weekend, en dan, hebben jullie de prijzen van de hotels gezien? 
Cruises zijn ook veilige vakanties, ze hebben het nu volledig onder controle en het nieuwe vaarschema voor winter en zomer bekend gemaakt. Bekijk Cinque Terre vanuit zee, zeker zo mooi en een stuk rustiger.
 
In Abruzzo ontdekten we een parfum dat je doet denken midden in het bos te staan als je even je ogen sluit, dus als je niet weg kan of wil is dat een goed alternatief. Ook de ENIT (het Italiaans verkeersbureau) komt de thuisblijver tegemoet met een virtuele tentoonstelling over haar 100 jarig bestaan, en als je toch al altijd gek bent geweest op die mooie posters, hier is je kans ze allemaal nog eens te zien.

Vriendelijke groeten uit Italië van de redactie van Dolcevia.com. 

Onze interactieve reisgids Ligurië werd enthousiast ontvangen en velen gingen je al voor met de aanschaf er van. Maak dus gebruik van 15% korting, gebruik daarvoor deze code 'W5Y1A2S1WR8G'. Klik hier of op de banner. (Geldig bij aankopen tot en met 2020-10-28)
Koop
'De Italiaanse Rivièra in 10 etappes'  is te krijgen via Shopify.com betaalbaar met iDeal, Bancontact, GooglePay of creditcard.
Ook te koop het Pasta Kookboek en andere uitgaven.
 
 
D E Z E W E E K
PARCO1923
Nationaal park lanceert parfum PARCO1923 vertelt het verhaal van het duizendjaar oude bos en mysterieuze bloemen. 
De leukste wijnevenementen in Noord Italie van dit najaar
We zitten momenteel midden in de oogst en het nieuws uit italie is goed dus alle reden om het glas te heffen. Langhe, Roero en Monferatto, het valpolicella, termeno/tramin, Marzemino en de Gewürztraminer. Voor deze belangrijke wijngebieden in het noorden van Italië biedt het najaar een variatie aan wijnevenementen die prima passen in een korte roadtrip . In dit artikel de voornaamste evenementen die dit jaar ook een digitale vorm aannemen. 
Corona update voor Italie
Er zijn sinds augustus eigenlijk weinig veranderingen in de voorschriften gekomen met betrekking tot de beperking van de pandemie. Het gaat nog goed in Italië ondanks een uitbraak hier en daar. Strenge maatregelen worden in dat geval direct getroffen om uitbreiding te voorkomen. Zoals in Genua waar nu in het centrum ook buiten mondkapjes verplicht zijn. Het is nog steeds verplicht om een registratie te doen en het document altijd bij je te dragen. Ook al vragen ze er niet om bij aankomst op de luchthaven of bij de ferry's.
Piazza dei Mercanti & Santa Cecilia in Trastevere
ROME : Gisteren een lange dag op de fiets op ontdekking naar de leukste adresjes in Trastevere. De zaterdagmiddag, vooral in deze tijd van het jaar, is vreselijk druk overal, maar het gedeelte van Trastevere dat ik vandaag ga ontdekken is juist gezellig en ook veel minder druk. Dit gebied speelt zich uit tussen de Porta Portense en de Viale di Trastevere. Het is niet groot maar persoonlijk vind ik het meer op het authentieke Trastevere lijken, gezellige pleintjes met goede restaurants, voortuintjes aan de straat met vrolijke petunias, hibiscus, jasmijn en dakterrassen waarover de bougainville zich drapeert over met klimop bedekte gevels.
Virtuele tentoonstelling bij 100 jarig bestaan van Italiaans verkeersbureau
Het Italiaanse Nationaal verkeersbureau zal op 29 september 2020 de sluier oplichten van een nieuwe, virtuele en 3 dimensionale tentoonstelling ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de organisatie. talloze vondsten uit het archief worden tentoongesteld, lopend vanaf de oprichting van de ENIT (Ente Nazionale Italiano per il Turismo) en wat nu bekend staat als de Agenzia nazionale del turismo tot heden.  
Cruises voldoen aan strenge veiligheidsvoorschriften
Bij cruisemaatschappijen werden grote veranderingen doorgevoerd zodat een vakantie aan boord nu nog veiliger is geworden. Costa Cruises , de Italiaanse cruisemaatschappij die in Genua is gevestigd heeft een geleidelijke en verantwoorde hervatting van cruises ingezet en herontwerpt de routes van april tot november 2021.
Lichtzoet brood van courgette, yoghurt en olijfolie
Deze gemakkelijk te maken lichtzoete cake met courgettes en weinig olijfolie is heerlijk zacht en vochtig  en in feite zou je courgettes ook wel kunnen wisselen met appeltjes of wortels, maar met courgettes is wel het mooist en vooral omdat je de kleine bloemen van de courgettes als decoratie kunt gebruiken. Ik gebruik voor dit gerecht de kleine courgettes van het einde van het seizoen. 
Piadina, Italie's fastfood
Wie jaren geleden in Emilia Romagna op vakantie is geweest, heeft toen voor het eerst kunnen kennismaken met de Piadina, de plaatselijke versie van gevuld plat brood. In 2020 zal je de piadina in alle streken van Italië tegenkomen, iedere streek met een plaatselijke (in)vulling. Het is Italië’s antwoord op fastfood. De piadina of piada is een plat brood gemaakt van bloem, niervet, zout en water. 
Bekijk
Onze actie voor ‘Logeren bij Landgenoten’, met speciale herfstaanbiedingen loopt ook goed, gelukkig krijgen de Nederlandse en Vlaamse ondernemers in Italië veel extra aandacht deze maand, ook in “De Smaak van Italië” die vanaf deze week in de winkels ligt. 
Deal
P E R S - B I N N E N / B U I T E N L A N D
Je denkt er misschien niet zo één, twee drie aan, maar Milaan is een ontzettend leuke stad om met kinderen te bezoeken. Het is een ideale bestemming voor een week(end) weg, van de voorjaars- en zomervakantie tot de herfst- en zelfs de kerstvakantie. 
Bron : Ciao Tutti
Een aantal ANVR-aangesloten reisondernemingen lanceert deze week met hun reisvoucher cadeaushop een nieuw initiatief. Klanten kunnen hun reisvoucher met SGR-dekking inwisselen voor aankopen bij geselecteerde bedrijven op het gebied van onder meer sport, elektronica en lifestyle. Eerder dit jaar hebben andere ANVR-ondernemingen al op kleinere schaal vergelijkbare initiatieven gelanceerd. ‚Äč”
Bron : TravelPro
It’s a delicious example of human ingenuity. 
Bron : BBC Food
Il Mercato dei Vignaioli: Milano Wine Week 2020 - Milano  
Bron : mentelocale.it
E V E N E M E N T E N
Dit zijn de grote evenementen die dit jaar niet zijn afgelast. De Opera van Verona verzet het programma naar 2021 . Alle concerten van Andrea Bocelli inclusief die in het Teatro di Silenzio zijn tevens verzet naar 2021.

Wij houden trouwens bij welke evenementen er afgelast zijn, verzet zijn of gewoon doorgaan. Voor meer agendapunten en evenementen die je niet mag missen gedurende het gehele jaar kan je terecht op deze pagina. 
De Belgische kunstenaar Jan Fabre , internationaal bekend om zijn provocerende kunstwerken en creatieve geest, de Britse actrice Charlotte Rampling , een buitengewoon en bekroond filmtalent, de Griekse choreografe Dimitris Papaioannou , een authentieke pionier van de hedendaagse dans, de Frans/Syrische theaterregisseur Ramzi Choukair en de Koeweitse toneelschrijver en regisseur Sulayman Al-Bassam bieden een nieuwe visie op het postkoloniale theater. Dit zijn grote en beroemde theatermaker
Steun ons door dit te delen met je vrienden en kennissen
 
We zijn dankbaar dat je ons nieuws volgt!
 
Unsubscribe | View in browser